-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žuvusių Jak-42 keleivių istorijos: mirtis stiuardesę užklupo po medaus mėnesio

Lėktuvo Jak-42 katastrofa sukrėtė ne tik Rusiją bet ir daugelį šalių. Aviakatastrofos kaina – daugybė nutrūkusių sportininkų bei ekipažo narių gyvybių. Viena iš 43 žuvusių Jak-42 keleivių – stiurdesė Jelena Sarmatova (29).

Jelenos nuotraukas ir istoriją rusų kalba rasite čia.

Jelena laimingai ištekėjo likus vos trims mėnesiams iki katastrofos ir jau planavo šeimos padidėjimą. Iš povestuvinės kelionės su vyru stiuardesė grįžo prieš pat lemtingą skrydį iš Jaroslavlio.

Dar studijuodama menų koledže ji pradėjo svajoti apie žydrą padangę ir skrydžius. Vėliau studijavo Kultūros institute, tačiau mokslus metė. Radusi bendramintę draugę kartu su ja pasuko į aviaciją.

Tiesa, Lenos šeima šia naujiena nelabai apsidžiaugė. Namiškius gąsdino žiniasklaidos žinutės apie nelaimes pasaulio ir Rusijos padangėse. Tačiau įsimylėjusi savo darbą Jelena tvirtino, kad „lėktuvai – pačios saugiausios transporto priemonės planetoje“.

Per 8-erius karjeros metus Jelena Sarmatova tapo tikra profesionale. Todėl sulaukė kvietimo į komercinę aviaciją.

Asmeniniu gyvenimu susirūpino neseniai

Savo asmeniniu gyvenimu stiuardesė susirūpino visai neseniai. Įsimylėjusi iškart ir ištekėjo. 

„Jiedu su Jevgenijum buvo labai šauni pora. Abu labai gražūs, tik gyvenk ir džiaukis. Tokių žmonių kaip Jelena – labai mažai. Ji niekad nepalieka nelaimėje, labai patikima“, – dalijosi prisiminimais stiurdesės draugė Jekaterina. 

Likus vos kelioms minutėms iki lemtingo Jak-42 skrydžio, Jelenai paskambino filmuotoja, įamžinusi vestuves. Ji pranešė džiugią žinią – filmas jau sumontuotas. Teliko išrinkti esminius kadrus užsklandoms. Stiuardesė pažadėjo taškus sudėlioti grįžusi iš kelionės – jau rugsėjo 9 d.

„Lena planavo netrukus gimdyti ir laikinai palikti aviaciją. Ji jau lankėsi pas gydytojus... Tačiau stengėsi skraidyti kiek galima ilgiau. Deja, likimo pirštas buvo žiaurus“, – atsiduso draugė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius