Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvusiųjų per susirėmimus Tadžikijos ir Kirgizijos pasienyje skaičius perkopė 90

Tadžikijos ir Kirgizijos pasienyje per praėjusią savaitę kilusius susirėmimus žuvo mažiausiai 94 žmonės, nepaisant tarptautinės bendruomenės raginimų nutraukti smurtą. Vis tik sekmadienio popietę padėtis ginčijamame abiejų Vidurio Azijos kaimynių pasienyje buvo rami, pranešė Biškekas.
Pasienio gyvenvietė Kirgizijoje
Pasienio gyvenvietė Kirgizijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Kone pusė 970 km ilgio sienos tarp abiejų neturtingų, kalnuotų buvusių sovietinių šalių vis dar nėra demarkuota, prie jos nuolat kyla kovų.

Tadžkija sekmadienį pranešė, kad žuvo 35 jos piliečiai, pirmąkart nuo susirėmimų pradžios trečiadienį oficialiai patvirtindama aukų skaičių.

Užsienio reikalų ministerija Dušanbėje „Facebook“ paskelbė, kad dar 25 žmonės nukentėjo. URM duomenimis, tarp aukų ir sužeistųjų yra civilių gyventojų, įskaitant moteris ir vaikus.

Pasak ministerijos, Kirgizijos kariuomenė nukovė 12 žmonių per drono ataką prieš mečetę, dar šešis asmenis per smūgį mokyklai ir kitus septynis per karo veiksmus, dėl kurių užsidegė greitosios pagalbos automobilis.

Naujienų agentūrai AFP nepavyko nepriklausomai patikrinti šių teiginių.

Kirgizija savo ruožtu sekmadienį pranešė, kad pietiniame Batkeno pasienio regione 59 žmonės žuvo, o dar 144 buvo sužeisti.

Anot nevyriausybinių organizacijų, pastarosiomis dienomis iš šalies pasienio regionų buvo evakuota dešimtys tūkstančių žmonių.

Kirgizijos nepaprastųjų situacijų ministras sekmadienį nurodė, kad keturi kirgizų kariai laikomi dingusiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius