-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žydų ortodoksų rabinai pripažino marihuaną košeriniu produktu

Žydų ortodoksų rabinai Niujorke pripažino marihuaną košeriniu produktu. Pirmąjį košerinį sertifikatą pernai išdavė „Judėjų ortodoksų taryba“, kuri yra labiausiai žinoma ir gerbiama judaizmo išpažinėjų organizacija JAV, praneša „Worldreligionnews.com“ svetainė.
Kanapių sodas
Kanapių sodas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Medicinoje marihuana ir iš jos išgaunamos kanapės naudojamos kaip psichotropinės medžiagos, siekiant palengvinti pacientų savijautą. Po marihuanos, kaip vaisto, legalizavimo JAV rinkoje išaugo įvairių iš jos gaunamų produktų – losjonų, tepalų, tinktūrų, ir net maisto – paklausa. Medicininės marihuanos pramonė klesti ir prognozuojamos šių produktų pardavimo pajamos JAV rinkose 2016 m. augs dar 1 mlrd. JAV dolerių nors jos jau pernai viršijo 4 mlrd. ribą.

Šiuos sertifikatus išduoda įgalioti rabinai, kurie kviečiami apžiūrėti įmones, užsiimančias vaistų iš marihuanos gamyba.

Konkurencija šių produktų pardavimo rinkoje auga, todėl kompanijos naudoja visas priemones, siekdamos pritraukti klientus iš įvairių gyventojų grupių. Tarp potencialių klientų yra ir žydai, todėl gamintojai siekia gauti košerinius sertifikatus savo gaminiams. Šiuos sertifikatus išduoda įgalioti rabinai, kurie kviečiami apžiūrėti įmones, užsiimančias vaistų iš marihuanos gamyba.

Įmonė „Vireo“, gaminanti kanapių aliejus, antpilus ir kitus produktus iš marihuanos, pernai gavusi savo pirmąjį košerinį sertifikatą iš „Judėjų ortodoksų tarybos“, ir toliau leis tūkstančius dolerių košeriniam sertifikavimui. Bendrovės „Cresco“ laboratorijos Ilinojuje taip pat siekia gauti košerinę pažymą iš vietos rabinų.

Pasak šios bendrovės direktoriaus, rabinai kruopščiai išnagrinėja kiekvieną gamybos linijų colį, bet tai apsimoka, nes sertifikatas žada didžiulį pelną. Tiesa, žydų ortodoksų organizacijos yra pasirengusios patvirtinti tik vaistus nuo marihuanos, o ne poilsio industrijos produktus.
Pagal košerinio maisto tradiciją, rūkyti marihuaną nėra nuodėmė, nes ji išgaunama iš kanapių lapų, kurie yra košeriniai. Tačiau, gamybos metu įvairios sudėtinės dalys taip pat turi būti košerinės, kiekviena detalė gamybos procese yra svarbi.

Judaizme uždrausti kai kurie maisto produktai, pavyzdžiui, kiauliena, vabzdžiai ir t. t. Todėl košerinių produktų gamyboje neleidžiama ir jų, ir jų komponentų sąlytis su uždraustu maistu. Košeravimo taisyklės leidžia lengvatą tik vaistams ir medicininėms procedūroms, kurios naudojamos išgelbėti gyvybes. Pavyzdžiui, judėjams leidžiama naudotis onkologiniais vaistais, net jei jie yra pagaminti iš draudžiamų produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius