Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Kubilius: nesiskolinsime ir lauksime euro

Vyriausybė siekia geresnių skolinimosi TVF sąlygų, tačiau vis dar kartoja, jog artimiausiu metu dėl paskolos nesikreips.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / „Scanpix“/ Ruslano Kondratjevo nuotr.

Trečiadienį Vyriausybė priėmė nutarimą dėl įstatymo projekto, kuriuo siekiama padidinti Lietuvos skolinimosi kvotą Tarptautiniame valiutos fonde (TVF). Padidinta kvota garantuotų geresnes skolinimosi iš TVF sąlygas.

Skolinimosi kvota padidinta iki 183,9 mln. specialiųjų skolinimosi teisių, t. y. iki daugiau nei 708 mln. Lt.

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad tai dar nereiškia, jog Lietuva skuba skolintis iš šio fondo.

„Tokius žingsnius daro visos Europos valstybės. Jei Vyriausybė kada nors nuspręs kreiptis į TVF, jūs būsite pirmieji, kurie dėl to bus informuoti“, – žurnalistams kalbėjo premjeras. Jis patikino, kad šiuo metu jokios derybos su TVF nevyksta.

Finansų ministro Algirdo Šemetos žmona, „Lietuvos ryto" apžvalgininkė Ramunė Sotvarienė šiandien komentare lrytas.lt pabrėžė, kad anksčiau ar vėliau teks kreiptis į šią tarptautinę organizaciją: „Skolintis iš TVF iš tiesų reikia. Anksčiau ar vėliau tai bus neišvengiama. Bet yra visiška nesąmonė manyti, kad ši lengvatinė paskola gali išgelbėti nuo diržų veržimo.“

„Mano žmona sako – ne, nereikia. Ji man pasakė, kad nesutinka. Ne žmonos lems, kokių veiksmų imsis Vyriausybė“, – paprašytas pakomentuoti R.Sotvarienės nuomonę, juokavo A.Kubilius. Surimtėjęs jis dar kartą pakartojo, kad šiuo metu į TVF nesiruošiama kreiptis – priešingai, laukiama, kad TVF įtikintų Europos Komisiją spręsti Centrinės Europos problemas pagreitinant euro įvedimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius