-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: kodėl premjeras nemato žmonių skurdo ir nusivylimo?

„Toks įspūdis, kad premjeras per beveik ketverius metus trunkančio valdymo nematė Lietuvos gyventojų, nekalbėjo su jais, nematė skurdo, emigrantų lagaminų ir žmonių nusivylimo“, – po premjero Andriaus Kubiliaus Seime pristatytos Vyriausybės ataskaitos komentavo Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Opozicijos lyderį stebina, jog Premjeras nesuvokia, kad Vyriausybė turėtų atsiskaityti visuomenei už vienerius metus savo darbo: ką pavyko nuveikti ir ko ne, ir dėl kokių priežasčių nepavyko įgyvendinti užsibrėžtų tikslų.

Pasak A.Butkevičiaus, premjeras A.Kubilius kalbėjo apie visą kadencijos laikotarpį, akcentavo taupymo politikos tęstinumą, politinius oponentus kritikavo dėl pažadų, kuriuose įžvelgė pavojų drausmingai valstybės finansų politikai, tačiau pamiršo paminėti, kad „diržų veržimosi politika“ dar labiau nuskurdino socialiai labiausiai pažeidžiamus Lietuvos gyventojus.

LSDP lyderio teigimu, daugelis Vyriausybės planų ir ketinimų patyrė visišką fiasko, neišsprendė svarbiausių ir žmonėms aktualiausių problemų: užstrigę energetikos projektai, išaugusios šildymo kainos, nevykstanti renovacijos programa ir daugelis kitų aktualių projektų, kuriuo įgyvendinant, o tiksliau neįgyvendinant Vyriausybė akivaizdžiai pademonstravo prastą komandinį darbą ir kompetencijos stoką.

Todėl, A.Butkevičiaus nuomone, premjero lūpomis skambanti panegirika tik erzina žmones, nes akivaizdu, jog Vyriausybės vadovui kur kas labiau rūpi skolinimosi reitingai, o ne planai atgaivinti Lietuvos pramonę ir kurti naujas darbo vietas. Ar verta stebėtis, kad 2011 m. valdžiaus sektoriaus skola sudarė 38,5 proc. lyginant su Bendruoju vidaus produktu (BVP)? Prognozės ir perspektyvos taip pat nėra džiuginančios: Finansų ministerijos duomenimis, centrinės valdžios sektoriaus skola kovo mėn. pabaigoje buvo 39,1 proc. (43 mlrd. 211 mln. litų) prognozuojamo 2012 metų BVP.

A.Butkevičius tvirtino, kad socialdemokratams, deja, Vyriausybės ataskaita įspūdžio nepadarė, atvirkščiai parodė, kaip žodžiai gali skirtis nuo darbų ir rezultatų.

Socialdemokratus guodžia tai, kad Europa turi naują viltį – Prancūzija išsirinko naują prezidentą – kairiųjų atstovą F.Hollande'ą, kuris pareiškė, kad „griežtas taupymas ilgiau nebegali būti vienintelis pasirinkimas", o tai žadina atgimimo viltį ne tik Prancūzijos, bet ir visos Europos, o taip pat ir Lietuvos gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius