Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Evaldas Lementauskas: Premjeras neturėtų kratytis atsakomybės dėl dujų kainos

Kitoms Europos valstybėms sėkmingai derantis su Rusijos koncernu „Gazprom“ dėl pigesnių dujų, Lietuva su arogantišku valdžios požiūriu apie palankesnes kainas gali tik pasvajoti, mano parlamentaras, Seimo Žmogaus teisių komiteto narys Evaldas Lementauskas.
Evaldas Lementauskas
Evaldas Lementauskas / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Interviu Lietuvos radijui metu premjeras A.Kubilius pareiškė, kad dėl mažesnių dujų kainos Lietuvai turėtų derėtis bendrovė „Lietuvos dujos“.

Pasak Seimo nario, tokie premjero pasisakymai atrodo lyg bandymas tiesioginę vyriausybės atsakomybę dėl energetinių klausimų permesti ant vienos įmonės pečių.

„Pagrindinių energetikos šaltinių kainos mažinimas turėtų būti kasdieninis vyriausybės darbotvarkės klausimas tol, kol bus pasiekta bent kokių nors teigiamų rezultatų. Bet žinoma, kur kas lengviau atsakomybę permesti kam nors kitam, nei ją prisiimti premjerui ar energetikos ministrui“,  – sako E.Lementauskas.

Jo teigimu, perkamų dujų kaina turi tiesioginę įtaką ne tik Lietuvos ūkiui ir verslui, bet ir kiekvieno žmogaus asmeniniam biudžetui. Todėl dujų kainos mažinimas turi būti ne vienos įmonės, o valstybės vadovų reikalas.

„Dujų ir kitų energetinių resursų kaina yra neabejotinai su politika persipynęs dalykas, todėl, esu įsitikinęs, kad derybos dėl kainos mažinimo turėtų vykti aukščiausiu politiniu ir diplomatiniu lygiu“, – tvirtina Seimo narys.

Anot E.Lementausko, tikėtis pigesnių energetinių resursų galima, visų pirma, gerinant diplomatinius santykius su šalimis tiekėjomis. O tai yra būtent aukščiausių šalies politikų darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius