-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl galimo pavojaus Rusnėje mobilizuotas specialusis kariškių sraigtasparnis

Jei kiltų grėsmė pamaryje ar kitose potvynio zonose įstrigusių žmonių gyvybei, jiems į pagalbą nedelsiant būtų išsiųstas Lietuvos kariuomenės gelbėjimo orlaivis.
KOP gelbėjimo sraigtasparnis
KOP gelbėjimo sraigtasparnis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kariuomenės bazėje Šiauliuose dėl galimo pavojaus Rusnėje esančių žmonių gyvybei mobilizuotas specialusis gelbėtojų sraigtasparnis.

Jei būtų gautas pranešimas, jog potvynio zonoje atsidūrusiam žmogui būtina skubi medicinos pagalba, gelbėtojų įgula yra pasirengusi mažiau nei per valandą pakilti į orą.

Jei tektų skristi būtent į Rusnės salą, kelionė užtruktų taip pat trumpiau nei valandą. Ekstremaliu atveju gelbėtojai yra pasirengę sraigtasparniu pasiekti ir bet kurį kitą potvynio tašką Lietuvoje.

Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai Tomas Balkus naujienų portalui 15min.lt pasakojo: „Vienas iš karinių oro pajėgų sraigtasparnių jau pradėjo budėjimą. Jo įgula pasirengusi skristi gelbėti žmonių, jei kažkam reikėtų medicinos pagalbos, jei reikėtų skubiai transportuoti į ligoninę.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas paprašė mūsų turėti parengtą tokį sraigtasparnį, jei reikėtų gabenti žmogų į ligoninę.“

Kapitonas T.Balkus minėjo, jog priklausomai nuo situacijos ir nukentėjusiųjų būklės, sraigtasparnis vienu metu gali skraidinti tris ar net daugiau ligonių.

„Reaguosime į ugniagesių gelbėtojų prašymus – kur reikės, ten ir skrisim. Ši parengtis bus iki tol, kol Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas neatšauks šio poreikio“, – kalbėjo T.Balkus.

Kariaudami su potvynio padariniais kariškiai petys petin darbuojasi su ugniagesiais gelbėtojais, tačiau veiksmus koordinuoja būtent Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

T.Balkus priminė, jog šeštadienio popietę visoje Lietuvoje dėl potvynio keliamų grėsmių budi iš viso per 400 karių, pasirengusių bet kurią minutę skubėti į pagalbą.

„Pajėgos yra visoje Lietuvoje ir jos galėtų padėti šalia esančioms savivaldybėms, jei ten kiltų kažkokia potvynio grėsmė“, – minėjo Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius