Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimo bendrovės skaičiuoja potvynio padarytus nuostolius

Savaitę beistęsiantis potvynis koreguoja didžiųjų Lietuvos draudimo bendrovių prognozuotus skaičius, kadangi į draudėjus kreipiasi vis daugiau šalies gyventojų, kurių turtas nukentėjo potvynio metu.
Apsemta sodyba
Apsemta sodyba / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Potvynis

Bendrovė „PZU Lietuva“ teigia jau pervedusi daugiau kaip 50 tūkst. litų nuostolius patyrusiems klientams ir dar 450 tūkst. litų rezervavusi.

„Jau esame rezervavę 450 tūkst. litų klientų patirtiems nuostoliams atlyginti. Jei potvynio banga nenuslūgs, nukentėjusių gyventojų skaičius ir nuostolių suma gali augti“, – sakė „PZU Lietuva“ Vilniaus žalų centro vadovas Modestas Žilionis.

Draudimo kompanija „If“ taip pat teigia jau išmokėjusi per 50 tūkst. litų avansu nukentėjusioms nuo potvynio šeimoms. Iš viso bendrovė Lietuvoje jau užfiksavo per 30 įvykių, kai nuostolius sukėlė patvinęs upių vanduo, ir skaičiuoja, kad iš viso klientams bus išmokėta mažiausiai 300 tūkst. litų kompensacijų.

Kaip teigiama bendovės „Lietuvos draudimas“ išplatintame pranešime, iki penktadienio pietų buvo užregistruoti 386 su potvyniu susiję įvykiai, kurių bendra žala siekia 1,7 mln. litų.

Tuo tarpu bendrovė „ERGO Lietuva“ teigia, jog jų savaitės pradžioje pateikta žalų dėl potvynio prognozė pasitvirtino: dėl žalos atlyginimo jau kreipėsi daugiau nei 150 klientų, jiems rezervuota 750 tūkst. litų.

„ERGO Lietuva“ duomenimis, dėl patirtų nuostolių jau kreipėsi daugiau nei 80 turto draudimo ir 70 kasko draudimo klientų. Pranešimų sulaukiama iš didžiosios dalies Lietuvos miestų, tačiau daugiausia žalų turtui užregistruota Kėdainių, Jonavos, Kauno, Panevėžio, Šiaulių rajonuose. Vidutinė žala šiemet gali siekti mažiausiai 2,9 tūkst. litų turto draudimo klientams ir 5 tūkst. litų kasko draudimo klientams.

Draudikai įspėja žmones nerizikuoti gyvybėmis, todėl gyvenantiems pavojaus zonose patariama išjungti elektros tiekimą ir laikinai palikti namus.

Lietuvos gyventojai nuostolių dėl gamtos stichijų šėlsmo patiria kasmet. Didžiausias pastarųjų metų potvynis Lietuvą ištiko 2005 m. rugpjūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius