Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariai pasirengę teikti pagalbą Panevėžio rajone

Kovo 24 d. Panevėžio r. Lėvens ir Sanžilės upėse smarkiai pakilus vandens lygiui ir susidarius ledų sangrūdoms, pagalbą pasiruošę teikti Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos ir Karaliaus Mindaugo mechanizuotojo pėstininkų batalionų kariai.
Prie Neries Jonavos rajone
Prie Neries Jonavos rajone / Alfredo Pliadžio nuotr.

Trečiadienį Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius, atsižvelgdamas į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos (PAGD) prašymą, nurodė atšaukti karines pratybas Karaliaus Mindaugo mechanizuotajame pėstininkų batalione ir skirti karius pagalbai PAGD teikti, teigiama pranešime spaudai.

Į potvynio zoną dėl ledų sangrūdos Lėvens upėje, Panevėžio r., susidarius grėsmingai padėčiai, jau 9 valandą ryto buvo nusiųsti kariai sprogdintojai, kurie čia atliko žvalgybą PAGD prašymu. Po valandos į potvynio zoną iš Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išvyko penki kariai su visa įranga ir yra pasirengę atlikto sprogdinimo darbus potvynio zonoje Panevėžio r. – ties sodų bendrija „Ekranas 2“.

Panevėžyje dislokuotas Karaliaus Mindaugo mechanizuotasis pėstininkų batalionas skyrė 30 karių, kurie teiks paramą PAGD. Pagrindinė karių užduotis – padėti PAGD pareigūnams vykdyti operaciją. Kariai padės smėlio maišais atstatyti šalia Pakuodžiupių kaimo vandens sugriautą pylimą.

Vakar PAGD prašymu buvo ruošiamasi sprogdinti ledų sangrūdas Neryje, ties Salupių kaimu (Jonavos raj.), tačiau vos tik išminuotojai pragręžė aštuonias ertmes sprogmenims sudėti, ledai Neries upėje pajudėjo ir sprogdinimo operacija buvo atšaukta.

Lietuvos įstatymai numato galimybę ekstremalių situacijų atvejais pagalbai civilinėms institucijoms teikti, gelbėjimo ir kitiems darbams pasitelkti kariuomenės vienetus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius