Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Potvynio zonoje Panevėžio regione situacija stabilizavosi

Situacija potvynio zonoje Panevėžio regione situacija stabilizavosi, vanduo nebekyla. Gelbėtojai praneša,kad kai kur vandens lygis net smarkiai krenta.
Potvynis Panevėžio krašte fotografo Andriaus Repšio akimis
Potvynis Panevėžio krašte fotografo Andriaus Repšio akimis / Andriaus Repšio/laikraščio „Sekundė“ nuotr.

Kaip 15min.lt žurnalistą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, penktadienio ryto, 10 val., duomenimis, vandens lygis kai kuriose vietose Panevėžio rajone nukrito apie 70 cm nuo buvusio lygio.

„Situacija stabilizavosi, tačiau čia vis dar išlieka nemažai užlietų teritorijų. Iš viso šiuo metu yra užlieta apie 950 hektarų teritorija, apsemta 2 tūkst. 580 sodų namelių (ketvirtadienį buvo apsemta per 800 sodų namelių), 20 sodybų (ketvirtadienį buvo apsemtos 66 sodybos), aštuoni vietinės reikšmės keliai“, - sakė L.Valauskienė.

Ugniagesiai kartu su kariškiais ketvirtadienį toliau tvirtino Daukniškių kaime, sodų bendrijoje „Sodžius“ apgadintus apsauginius pylimus. Ketvirtadienį pastatytas 100 metrų pylimas, panaudota 800 smėlio maišų.

Dėl vandens sukeltų problemų ugniagesiai praėjusią parą gavo gana daug pranešimų ir iš kitų šalies vietų, tačiau jų srautas jau šiek tiek senka. Štai Zarasų r., Turmanto miestelyje vanduo pradėjo semti vaikų darželį. Ugniagesiai vandenį iš vaikų darželio rūsio išsiurbė.

Kėdainiuose, ugniagesiai su valtimi vyko į S.Jaugelio, Telegos g. ir Skongalio g. padėti žmonėms iš namų patekti į darbą. Vanduo ten užliejo apie 20 metrų ilgio atkarpą, vandens lygis siekė apie 40 cm. Po kurio laiko situacija šioje vietoje stabilizavosi.

15min.lt jau skelbė apie automobilio Chrysler Voyager vairuotojo nelaimę. Biržų r. kelio Skrėbiškiai-Latveliai 4 km automobilio vairuotojas nepastebėjo, kad upelis paplovė kelią, čia atsivėrė didžiulė duobė. Automobilis į ją įkrito. Ugniagesiai mašiną ištraukė.

Iš Pasvalio r., Smilgelių kaimo gautas pranešimas, kad staiga išsiliejus Lėvens upei, apsemti aviliai su bitėmis, reikalinga pagalba perkeliant avilius į saugią vietą. Atvykus gelbėtojams, aviliai su bitėmis išnešti į sausą, saugią vietą. Iš viso išnešta 30 avilių su bitėmis.

Jurbarko r., Greičių sodų bendrijoje ,,Serbenta“ vanduo du gyvenamuosius namus apsėmė iki langų. Visi namų apyvokos daiktai iš namų gumine valtimi buvo gabenami į saugią vietą. Išgelbėti trys lengvieji automobiliai, vienas krovininis automobilis ir vienas traktorius.

Namai apsemti ir Jurbarke. Gelbėtojai Tilžės g. padėjo gyventojams išnešti namų apyvokos daiktus į saugias vietas. Išvesti gyventojų gyvuliai.

Vilkijos seniūnas gelbėtojams pranešė, kad Kauno r., prie kelio Kaunas-Jurbarkas 44 km, Nemuno užliejamoje pievoje apie 10 m nuo kranto ant ledo lyties guli negyvas šernas. Ugniagesiai šerną ištraukė į krantą ir perdavė bendrovės „Nuaras“ darbuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius