Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Potvynis pamaryje traukiasi, atnaujintas automobilių kėlimas į Rusnės salą (nuotraukos, video)

Potvynis pamaryje pamažu traukiasi, vandens lygis upėse senka. Nors per užlietus kelio ruožus jau atnaujintas automobilių kėlimas į Rusnės salą, šalyje po vandeniu tebėra apie 100 km kelių.
Potvynio užlietos teritorijos – iš sraigtasparnio
Potvynio užlietos teritorijos – iš sraigtasparnio / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip ketvirtadienio rytą informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija, kelyje Šilutė–Rusnė vis dar apsemti du ruožai, tačiau vandens lygis čia jau nukrito žemiau nei 80 cm. Todėl trečiadienį 15 val. buvo priimtas nutarimas atnaujinti automobilių kėlimą į Rusnės salą.

Vis dar apsemtas krašto kelio Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda ruožas nuo 209,3 km iki 209,48 km. Vandens gylis – iki 10 cm.

Taip pat apsemti kai kurie Šilutės rajono ir Pagėgių savivaldybės rajoniniai keliai. Bendras apsemtų ruožų ilgis – apie 96 km. Vandens gylis – nuo 10 cm iki 1,3 m. Eismas šiais ruožais draudžiamas.

Vandens lygis patvinusiose upėse praėjusią parą krito, tačiau potvynis dar nesibaigė. Šilutės rajone ketvirtadienio rytą dar buvo apsemta 14 kaimų, vanduo vis dar buvo užvaldęs 23,48 tūkst. hektarų teritoriją. Pagėgių savivaldybėje ketvirtadienio rytą vandens gniaužtuose vis dar buvo 8 kaimai, apsemta 14,1 tūkst. hektarų teritorija.

Šilutės gelbėtojai praneša, kad trečiadienį greitosios pagalbos medikų prašymu per užlietą kelio ruožą iš Rusnės salos perkėlė du ligonius. Taip pat į Žalgirių kaimą valtimi buvo nuplukdyta maisto produktų ir kitų būtiniausių prekių.

VIDEO: Potvynio vaizdai iš paukščio skrydžio

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad trečiadienio rytą gautas pranešimas, jog Jurbarko rajone, Dainių kaime, ant Mituvos užtvankos ledo stovi viena stirna, kita stirna skęsta.

Gelbėtojai nuvyko į vietą ir prisiartinę ledo rogėmis vieną gyvūną nubaidė į krantą, kita stirna nuskendo. Apie įvykį pranešta gamtos aplinkos apsaugai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius