Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 26

Savaitės popuri: kaip Rusija rado aukščiausios rūšies patrankų mėsos

Žodis „popuri“ yra kilęs iš prancūziško žodžio „potpourri“, reiškiančio mišrainę. Tad ir prisiminkime, kokie ingredientai sudarė praėjusios mūsų gyvenimo savaitės patiekalą.
Mobilizacija Rusijoje. Igno Krakio karikatūra
Mobilizacija Rusijoje. Igno Krakio karikatūra

Pirmas ingredientas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie dalinę mobilizaciją šalyje. Pasak jo, Vakarai neva „bando padalyti ir sunaikinti Rusiją“, o Kyjivas planuoja perkelti karo veiksmus į Rusijos teritoriją.

Žinia apie mobilizaciją tūkstančius rusų privertė bėgti iš šalies – prie Rusijos sienų su Sakartvelu, Mongolija ir Kazachstanu nusidriekė milžiniškos automobilių eilės, stipriai pakilo lėktuvų bilietų kainos, o paieška pagal užklausą „išvykti iš Rusijos“ paskelbimo apie mobilizaciją rytą buvo atlikta 100 kartų daugiau negu įprastai.

„Scanpix“/AP nuotr./Mobilizacija Rusijoje
„Scanpix“/AP nuotr./Mobilizacija Rusijoje

Susidaro įspūdis, kad karo veiksmus į Rusijos teritoriją perkėlė ne kas kitas, o pats Vladimiras Putinas.

O keturi Rusijos Dūmos nariai pasiprašė būti išsiųsti į frontą – į partijos „Vieningoji Rusija“ vadovybę su tokiais prašymais kreipėsi Vitalijus Milonovas, Dmitrijus Sablinas, Dmitrijus Chubezovas ir Sergejus Sokolas.

Panašu, kad tai tėra dar viena viešųjų ryšių akcija, kuria siekiama pademonstruoti aukštą pragyvenimo lygį Rusijoje – čia net ir patrankų mėsa gali būti aukščiausios rūšies.

Antras ingredientas

Kyjivas paskelbė, kad apsikeitė belaisviais su Rusija. Šalis atgavo rekordiškai daug – 215 – belaisvių, įskaitant karius, vadovavusius Ukrainos pasipriešinimo simboliu tapusios Mariupolio plieno gamyklos „Azovstal“ gynybai.

Mokslininkai turbūt dar ilgai suks galvas, ieškodami atsakymo, kas visgi yra sudėti iš tvirtesnio plieno – ar „Azovstal“ gaminiai, ar „Azov“ pulko kovotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius