Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benedikto Vanago ekipažas laimėjo greičio ruožą savo klasėje

Maratono „Silk Way 2009“ automobilių įskaitoje šiandien nesėkmė ištiko iki tol penktoje vietoje važiavusį prancūzą Christianą Lavieille – iš pradžių jo bagio variklio skyriuje kilo gaisras, kurį užgesinus kiek vėliau sugedo transmisija.
B.Vanagas ir „OSCar“ visureigis
B.Vanagas ir „OSCar“ visureigis / Organizatorių nuotr.

Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažui ši diena buvo išties sėkminga – ruožą ekipažas finišavo aukštoje septintoje vietoje, o savo klasėje buvo pirmi. Kol kas tai yra geriausias pasirodymas varžybose tarp ekipažų, kuriuose važiuoja lietuviai.

Finišavęs 424 kilometrų ilgio greičio ruožą, B.Vanagas kalbėjo, kad diena praėjo pakankamai sklandžiai, nepaisant to, jog keletą kartų teko pasiklysti. Tačiau tai – neatsiejama tokio sporto specifika. Taip pat kilo problemų su technika – „OSCar“ automobilyje labai sparčiai dyla sankaba, todėl ją tenka keisti praktiškai kasdien. Tačiau, lenktynininko teigimu, šių dalių nepritrūks, nes rytoj vakare Turkmėnijoje bus gauta nauja jų siunta. 

Lyderiu automobilių įskaitoje išlieka Nasseras Al-Attiyah su „Volkswagen“, šiandien vos septyniomis sekundėmis atsilikęs nuo komandos draugo Ginielio De Villierso, kuris bendrojoje įskaitoje yra ketvirtas. Tarp jų įsiterpia dar du šios komandos atstovai – antrąją vietą užima ispanas Carlosas Sainzas, o trečiąją – amerikietis Markas Milleris. Į penktąją poziciją pakilo vokietis Matthiasas Kahle, vairuojantis „Honda“.

Antanui Juknevičiui, važiuojančiam su Kazachstano atstovu Andrejumi Stepanovu, šiandien sekėsi ne itin gerai, kadangi ekipažas finišavo tik 29 vietoje. Nepaisant to, jie užima 17-ąją poziciją. Arūno ir Aurimo Lekavičių automobilis per naktį buvo sutvarkytas ir pajudėjo į startą, tačiau finiše numatytu laiku nebepasirodė.

Lyderių rikiuotė po penktojo 424 kilometrų ilgio ruožo atrodo taip:

1. N.Al-Attiyah (Kataras) - „Volkswagen“
2. C.Sainzas (Ispanija) - „Volkswagen“ + 6 min. 09 sek.
3. M.Mileris (JAV) - „Volkswagen“ + 11 min. 23 sek.
4. G.De Villiersas (PAR) - „Volkswagen“ + 11 min. 50 sek.
5. M.Kahle (Vokietija) - „Honda“ + 1 val. 56 min. 58 sek.
6. A.Berkutas (Rusija) - „Mitsubishi“ + 2 val. 18 min. 10 sek.
7. B.Errandonea (Andora) - „SMG“ + 2 val. 23 min. 24 sek.
8. R.Misikovas (Rusija) - „Nissan“ + 2 val. 30 min. 35 sek.
9. M.Saukans (Latvija) - „OSCar“ + 2 val. 42 min. 21 sek.
10. I.Kuznecovas (Rusija) - „Mitsubishi“ + 2 val. 43 min. 44 sek.
11. B.Vanagas (Lietuva) - „OSCar“ + 2 val. 58 min. 14 sek.
...
17. A.Juknevičius (Lietuva) - „Bowler“ + 6 val. 19 min. 11 sek.

Sunkvežimių įskaitoje juoda diena buvo ligšioliniam lyderiui – rusui Vladimirui Čaginui. Likus 7 kilometrams iki ruožo finišo jų „Kamaz“ neteko vieno rato ir ekipažas pradaro daugiau nei tris valandas. Tarp sunkiasvorių turime naują lyderį – Firdauso Kabirovo ekipažą („Kamaz“), lenkiantį Gerardą De Rooy („Iveco“) beveik puse valandos. Alesas Lopraisas su „Tatra“ pakilo į trečiąją poziciją, nes pagrindinis jo varžovas – Ilgizaras Mardejevas prarado nemažai laiko, mėgindamas padėti komandos draugui V.Čaginui.

Ketvirtadienis – rugsėjo 10-ąją laukia dar vienas ilgas – 514 kilometrų greičio ruožas, startuosiantis Kazachstane, o finišuosiantis Turkmėnistane, Kaspijos jūros pakrantėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius