-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 16

Skuode – nauja autobusų stotis

Penktadienį oficialiai duris atveria nauja Skuodo autobusų stotis.
Skuode iškilo nuaja autobusų stotis.
Skuode iškilo nuaja autobusų stotis. / A.Jasienės nuotr.

Per rekordiškai trumpą laiką – tik tris mėnesius – pastatytas šiuolaikiškas kompleksas, kuriame,  be autobusų stoties, įsikūrė prekybos bei paslaugų centras.

1977-aisiais statyto ir morališkai bei fiziškai pasenusio Skuodo stoties pastato vietoje iškilo modernus statinys. Autobusų stoties reikmėms skirtoje dalyje įkurta erdvi laukiamoji salė, dispečerinė, administracijos patalpos. Autobusų keleivių ir vežėjų patogumui  įrengti 9 dengti peronai bei  5 atviros stovėjimo vietos. Sutvarkyta aplinka, įrengti informaciniai stovai.

Nekilnojamojo turto investicijų, statybų ir projektų valdymo srityje dirbančiai bendrovei „Projestos projektai“ tai jau trečias Lietuvoje įgyvendintas tokio pobūdžio projektas. Pirmoji autobusų stotis su greta įkurtu prekybos centru 2008 m. buvo pastatyta Kėdainiuose, šią vasarą naujas autobusų stoties kompleksas su prekybos centru per rekordiškai trumpą laiką – keturis mėnesius – iškilo  Klaipėdoje, o dabar įkurtuves švenčia ir skuodiškiai.

Skuodo rajono meras Stasys Vainoras džiaugiasi, kad rajono politikai buvo ryžtingi ir pritarė verslininkų pasiūlytai idėjai. „Nors sunku buvo patikėti, kad projektas  bus įgyvendintas per tokį trumpą laiką, dauguma tarybos narių palaikė šį sumanymą, nes autobusų stoties tikrai reikėjo mūsų rajono žmonėms. Džiaugiamės, kad nuo šiol turėsime gražią, švarią, europietišką stotį ir naują prekybos centrą. Skuode atsirado dar viena sutvarkyta vieta“, – teigė S.Vainoras.

Naujo komplekso statyba Skuode kainavo 7  mln. litų, investuotojas UAB „Palink“ čia įkurs pirmą ir didžiausią šiame rajone prekybos centrą „Iki“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius