-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 28

Švenčių dekoratorės Jovitos rengiamos vaikų krikštynos padėjo užkariauti ne tik Tauragę

Tauragiškė Jovita Bertulienė jau kelerius metus sėkmingai bando suderinti svarbiausius savo gyvenimo dalykus – šeimą ir pomėgį. Pastarąjį realizuoti ir paversti pagrindine veikla 34-erių moteris ryžosi būdama motinystės atostogose. Klientų ratas susiformavo nejučia ir Jovita ėmėsi savarankiškos veiklos – oficialiai pradėjo dirbti švenčių dekoratore.
Jovita Bertulienė
Jovita Bertulienė / Asmeninios arch. nuotr.

„Man patikdavo rankdarbiai, bet darydavau tai tik savo šeimai ir apie verslą minčių neturėjau. Tačiau viską pakeitė vaiko gimimas. Pirmagimio krikštynoms originaliai papuošiau patalpas, pagaminau dovanėles svečiams, sukūriau šventišką atmosferą. Svečiams labai patiko ir tai vieni, tai kiti ėmė prašyti pagalbos savo šventėms. Taip pomėgis tapo darbu“, – prisiminė dviejų vaikų mama.

Asmeninio arch. nuotr./Jovitos Bertulienės švenčių dekoras
Asmeninio arch. nuotr./Jovitos Bertulienės švenčių dekoras

J.Bertulienė nesitikėjo, kad iš šios veiklos galima išgyventi, tačiau tiesiog domėjosi tuo, natūraliai ir nuoširdžiai padėdavo kitiems, kas paprašydavo. Po kelerių metų gimus antrajam sūnui Jovita surengė dar vienas krikštynas.

Svečiams labai patiko ir tai vieni, tai kiti ėmė prašyti pagalbos savo šventėms. Taip pomėgis tapo darbu.

„Aišku, jos jau buvo kitokios nei pirmosios, o po jų sulaukiau ir daugiau dėmesio. Tada pagalvojau, kad galbūt iš tiesų reikia pabandyti imtis šios veiklos rimtai“, – kalbėjo Jovita.

Svarbiausia – konsultacijos

Minčių apie šešėlinį darbą, tvirtina Jovita, net nekilo. Kartu su vyru ji sprendė – rinktis individualią veiklą pagal pažymą ar verslo liudijimą.

„Pirmiausia, labai svarbu patirtis. Turime draugų, kurie irgi dirba savarankiškai pagal individualios veiklos pažymą. Jie mums patarė, kad tai patogu. Viską išanalizavus, pasikonsultavus su specialistais išsiėmiau individualios veiklos pažymą“, – pasakojo pašnekovė.

Ji sužinojo, jog dirbant su individualios veiklos pažyma žmogus gali naudotis visomis socialinėmis garantijomis – jis yra draudžiamas ligos, motinystės, sveikatos ir pensijų socialiniu draudimu. Išmokos susirgus ar išėjus vaiko priežiūros atostogų, priklauso nuo deklaruotų pajamų ir sumokėtų socialinio draudimo įmokų.

Individualios veiklos privalumai

„Domėdamasi individualios veiklos įmokomis ir mokesčiais išsiaiškinau, jog įvairios socialinės išmokos, o ir pensija, priklauso nuo to, kiek pajamų deklaruoji. Tikrai nėra jokios pagundos slėpti pajamas, kai žinai, kad nuo jų priklausys ir darbo stažas, ir būsimos pensijos dydis. Kuo daugiau deklaruoji pajamų, nuo kurių moku įmokas, tuo didesnė pensija. Žinoma, senatvei kaupiu ir kitais būdais“, – pasakojo J. Bertulienė.

Beje, įmokas dirbantys savarankiškai su individualios veiklos pažyma moka tik nuo pusės pajamų jau atmetus leidžiamus atskaitymus. Tad norint sukaupti vienerių metų stažą būtina, kad visos deklaruojamos metinės pajamos, jau atskaičius išlaidas, bent dvigubai viršytų 12 minimalių mėnesio algų.

VIDEO: Individuali veikla: 5 dalykai, ką būtina žinoti

„Ne mažiau svarbu ir tai, kad priešingai, nei dirbant įmonėje, visomis įmokomis turi pasirūpinti pats. Kol kas man viskas tikrai yra aišku. Vedu žurnalą, žiūriu išlaidas, skaičiuoju. Pavasarį pirmą kartą pildysime pajamų deklaraciją, bet kadangi viską darome tvarkingai, manau, viskas bus gerai. Turiu pažįstamą finansininkę, taigi, jei ką – pasiklausime. Aš visada stengiuosi galvoti pozityviai, jei norėsi susitvarkyti – susitvarkysi. Geriau ne piktintis, kad viskas negerai, o imtis ir spręsti, daryti“, – pabrėžė moteris.

Aš visada stengiuosi galvoti pozityviai, jei norėsi susitvarkyti – susitvarkysi.

Važinėja po visą Lietuvą

Norinčiųjų, kad būtent Jovita papuoštų gimtadienį, jubiliejų ar kokią kitą šventę – netrūksta.

J.Bertulienė pasakoja, kad visą vasarą neturėjo kada atsikvėpti, tačiau plėšytis dėl kiekybės ir aukoti kokybę neketina: „Apie išskirtinę ir nepamirštamą šventę svajoja kiekvienas, artimieji trokštantys, kad jų mylimus žmonės suptų jauki aplinka, o šventinę nuotaiką ir atmosferą kurtų kiekviena detalė ir smulkmena.

Dažniausiai stengiuosi atsiduoti vienai šventei. Būna, kad su viena nuotaka šventę planuojame visus metus. Norisi išlaikyti stiliaus vienovę visuose akcentuose – nuo nuotakos puokštės iki saldumynų papuošimo.

O kartais reikia tiesiog patarimo, kokias paslaugas pasirinkti, todėl padedu visur. Galiausiai, noriu, kad žmonėms būtų tikra šventė – mažiau galvos skausmo, kad galėtų be nerimo džiaugtis savo diena, todėl padedu kuo galiu. Būtent todėl vengiu vieną savaitgalį rengti kelias šventes. Noriu daryti gerai, būtent tada man šis darbas teikia malonumą“, – atviravo moteris.

Tauragiškė tikino, kad nemaža dalis klientų ją suranda vieni per kitus ar per „Facebook“ paskyrą „Auksinė Fėja & Jovitos rankdarbiai ir švenčių dekoravimas“ .

Ten kiekvienas gali pasižiūrėti rankdarbių, papuošimų nuotraukas, tačiau Jovita pabrėžia, kad stengiasi, jei yra pageidavimu, kiekvienam pagaminti ir individualiai.

Vienas svariausių akcentų – kad didžiąją dalį švenčių akcentų Jovita išties daro savo rankomis, o tai, pasak pašnekovės, žmonės itin vertina.

Pasiteiravus, apie ateities planus, Jovita neslepia – ateityje norėtų kiek prasiplėsti, įdarbinti kelis darbuotojus ir papuošti dar daugiau žmonių švenčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius