Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 23

Kaip atrodo medikų darbas skyriuje, kuriame gydomi COVID-19 susirgę pacientai?

Kviečiame iš labai arti pamatyti, kaip atrodo Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyrius, kuriame yra gydomi COVID-19 ligoniai. Išskirtinius kadrus, kaip šiuo metu ten vyksta darbas, užfiksavo projekto #PriešakinėseLinijose autoriai.

Kaip teigia patys gydytojai, kadaise statytas pastatas ir jo išplanavimas, kuriame yra daugybė atskirų koridorių, suteikia galimybę saugiai atskirti švarias ir nešvarias zonas.

Ką tai reiškia? Tai, kad patekimas į infekuotų pacientų palatas yra izoliuotas ir nėra jokių kontaktų su švariomis zonomis. COVID-19 liga sergančių pacientų durys yra rakinamos iš išorės, laisvai judėti pacientai negali. Kaip žinia, šios pandemijos metu kai kurie gydytojai yra atkeliami ir iš kitų ligoninių ar skyrių, ne visiems yra pažįstama tvarka ir pastato planas, todėl svarbu tai, kad nešvarios zonos yra ne tik žymimos ryškiais užrašais, bet kartu ir rakinamos, kad patys darbuotojai netyčia ar per skubėjimą neužeitų.

Tiesa, kur yra švarios ir nešvarios zonos, nusirengimo kambariai, kaip patekti į reanimaciją – viskas yra nurodyta tam, kad darbuotojams būtų kuo paprasčiau orientuotis aplinkoje.

Gvido Reistaičio nuotr./Projekto „Priešakinėse linijose“ herojai – su pandemija kovojantys medicinos darbuotojai
Gvido Reistaičio nuotr./Projekto „Priešakinėse linijose“ herojai – su pandemija kovojantys medicinos darbuotojai

„Sarkofagas“, kurį matote nuotraukoje, yra sukonstruotas specialiai tam, kad būtų galima kuo saugiau transportuoti ligonį liftu, kuo mažiau užteršiant išorinę aplinką.

Visi medicinos darbuotojai, kurie dirba čia, vaikšto tik švariose zonose, o tie, kurie turi tiesioginį kontaktą su ligoniais, prieš tai pagal visas instrukcijas apsirengia nuo galvos iki kojų ir naudoja aukštos apsaugos priemones.

Rengiamasi su priežiūra ir stengiantis, kad nebūtų jokių papildomų kontaktų prie aprangos.

Grįžimas į švarią zoną po kontakto su ligoniu iš infekuotos zonos vyksta labai atsakingai prižiūrint kitam kolegai, atskiroje zonoje, neturint kontakto su švaria zona.

Po apsilankymo infekuotų ligonių zonoje, medicinos darbuotojui tenka atlikti 21 dezinfekavimo žingsnį, kad galėtų po kelių valandų darbo su ligoniais patekti į švarią zoną.

Medicinos darbuotojų dezinfekavimosi procesą stebi jų kolegė. Stebėtojo darbas – itin atsakingas. Vaizdo siužete viena iš stebėtojų – Marytė – pasakoja apie procedūrą.

VIDEO: Kaip atrodo medicinos darbuotojų nusirengimo procesas po kontakto su COVID-19 pacientais?

Tokia sistema veikia. Kaip teigia šios ligoninės gydytojas infektologas Darius Varaškevičius, komanda yra susidirbusi, visi laikosi saugumo reikalavimų, todėl jų skyriuje visi darbuotojai yra sveiki.

Medikų teigimu, daugiau pavojaus jie jaučia ne infekcinių ligų skyriuje, o parduotuvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius