Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 04 05

Košmariška diena Kauno klinikose: nusidriekė eilės, kenčia ir gydytojai, ir pacientai

Ketvirtadienį Kauno klinikų darbas buvo visiškai paralyžiuotas. „Užlūžus“ visai gydymo įstaigos informacinei sistemai, pacientai negalėjo užsiregistruoti pas gydytojus, o paskirtu laiku specialistų konsultacijoms jau atvykę žmonės buvo priversti laukti koridoriuose. Gydytojai negalėjo prisijungti nei prie pacientų ligos istorijų, nei išrašyti elektroninių receptų.
Prie Kauno klinikų įėjimo bandė nusišauti vyras
Kauno klinikos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kad diena, švelniai tariant, ne iš lengvųjų, 15min pripažino Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Eglė Audickaitė. Ji tiksliai negalėjo pasakyti, kada ėmė strigti ligoninės informacinė sistema, tačiau trikdžiai tęsėsi ne vieną valandą.

„Matau, kad gydytojai jau gali prisijungti prie sistemos. Visa Kauno klinikų informacinių technologijų komanda stengiasi kiek įmanoma efektyviau pašalinti gedimus. Visų atsiprašome ir prašome kantrybės“, – kalbėjo E.Audickaitė.

Ji užtikrino, kad nė vienas pacientas nėra išprašomas vykti namo, nesuteikus paslaugų. Esą visi laukiantieji anksčiau ar vėliau pateks pas specialistus, pas kuriuos buvo užsiregistravę.

E.Audickaitė nesiryžo svarstyti, kodėl informacinė sistema perkaito, tačiau, jos nuomone, tai neturi nieko bendra su išoriniais veiksniais. Kibernetinės atakos versiją ji iškart atmetė: „Apie įsilaužimą neturime duomenų.“

Kauno klinikų atstovė pripažino, kad tai – jau ne pirmas kartais, kai informacinė sistema atsisako veikti. Galbūt ligoninės serveriai per silpni atlaikyti krūvį?

„Dar per anksti spręsti“, – sakė E.Audickaitė.

15:40 val. ji pranešė, kad sistema ėmė veikti.

Esate Kauno klinikose? Pasidalykite įspūdžiais 15min@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius