-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 03

Mokslininkų dėmesio centre – COVID-19: ar ne laikas grįžti ir prie buvusių darbų?

Daugelio mokslininkų pasirinkimą skirti ilgus metus darbui laboratorijoje ar stebėjimams ir tyrimams natūraliomis sąlygomis įkvepia noras padėti žmonėms – padėti geriau suprasti, kaip veikia pasaulis, arba kaip pagerinti žmonijos sveikatą.
COVID-19 tyrimai
COVID-19 tyrimai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Taigi, kai atsirado COVID-19, daugelis mokslininkų atsitraukė nuo to, ką tuo metu darė, ir sutelkė dėmesį į virusą, sukeliantį pandemiją – SARS-CoV-2.

Staiga koronavirusus studijavusių mokslininkų gretas užplūdo naujokai, norintys kaip nors prisidėti prie tyrimų. Daugelis jų turėjo mažai patirties infekcinių ligų srityje. Kai kurie norėjo prisijungti prie komandų, ieškančių didžiausios pasaulio problemos sprendimo. Kitiems tai buvo vienintelis būdas atidaryti laboratorijas. Dar kiti įžvelgė finansavimo galimybių.

Mes – virusologė ir virusologas-gydytojas – matėme šiuos pokyčius savo pačių srityje. Daugelis mūsų kolegų pradėjo dirbti prie SARS-CoV-2. Vienas iš mūsų, būdamas „Journal of Virology and Science“ redaktoriumi/patarėju, 2020 metais turėjo peržvelgti šimtus mokslinių straipsnių, kurių beveik pusėje nagrinėjamas COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius