-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 08

Paini LSMU Kauno ligoninės registracijos sistema: klientas užsiregistravo, bet nežino, kur eiti

Jei iki tol daugeliui buvo sunku nepasiklysti Kauno ligoninių pavadinimuose ir padalinių adresuose, tai sujungus Kauno klinikinę ir Respublikinę Kauno ligonines, aiškiau netapo. Į 15min besikreipęs kaunietis papasakojo apie sunkumus, registruojantis naujoje LSMU Kauno ligoninės registracijos sistemoje – lieka neaišku, kur gydytojas dirba. Gydymo įstaigos atstovė paaiškino, kad sistema dar kuriama.
LSMU Kauno ligoninės paciento daryta registracijos sistemos nuotrauka
LSMU Kauno ligoninės paciento daryta registracijos sistemos nuotrauka / Skaitytojo Jono nuotr.

Ne vienas kaunietis, o ir Kauno miesto svečias anksčiau yra piktinęsis painiava, kurią sukelia panašūs laikinosios sostinės gydymo įstaigų pavadinimai: LSMU Kauno klinikos, Kauno klinikinė ligoninė bei Respublikinė Kauno ligoninė (tarp miestiečių pasklidęs 3-osios ligoninės pavadinimas). Kauno klinikinė ligoninėje turėjo padalinį centre – buvusį Raudonąjį kryžių, o pačią Kauno klinikinę ligoninę žmonės vadindavo 2-ąją ligonine.

Rodos, rugsėjo pradžioje paskelbus apie įvykusį Kauno klinikinės ir Respublikinės Kauno ligoninių sujungimą, painiavos turėjo likti mažiau, tačiau naujasis junginio pavadinimas aiškumo neįnešė – LSMU Kauno ligoninė. Taigi dabar Kaune veikiančių dviejų gydymo įstaigų pavadinimai skamba itin panašiai: LSMU Kauno klinikos ir LSMU Kauno ligoninė.

„Po LSMU sujungimo, po tuo pačiu pavadinimu palindo kelios ligoninės. Jei registruojiesi internetu – nežinai, į kurį padalinį važiuoti, nes visų pavadinimai vienodi, o adreso nėra galimybės pamatyti e-sveikatos portale, t. y., registracija bevertė. Norint žinoti, kur turi atvažiuoti, privalai perskambinti visus padalinius iš eilės ir klausti, ar tenai dirba nurodytas gydytojas. Pabandykite į registratūrą prisiskambinti.

Skambinau visais iš eilės nurodytais numeriais, tai dalis numerių net nepasiekiami, o paskambinus mobiliaisiais, pateiktais prie registratūros skilties, sakoma, kad „paskambinote vidiniu numeriu, ko norite, informacija neteikiama, „belekas čia įdėta“.

Kur dirba gydytojas, pas kurį registravausi, ir kuriuo adresu turiu pas jį nuvykti, atradau tik perskambinęs tris padalinius. Pasidomėkite šia bėda, galbūt realiai padarysite pokytį, kuris yra mažas, bet padėtų daugeliui, ypač senyvo amžiaus, pacientų“, – problemą išdėstė į 15min besikreipęs Jonas (vardas pakeistas).

Skaitytojo Jono nuotr./LSMU Kauno ligoninės paciento daryta registracijos sistemos nuotrauka
Skaitytojo Jono nuotr./LSMU Kauno ligoninės paciento daryta registracijos sistemos nuotrauka

Pasak jo, reikia atlikti menkas korekcijas – informacinėje sistemoje prie padalinių parametruose nurodyto pavadinimo pridėti ir adresą.

„Pati registracija – labai komplikuota. Pavyzdžiui, reikia pasirinkti paslaugą, kuri nebūna įvardinta konkrečiai šeimos gydytojo siuntime. Ar žinote, kada reiktų rinktis ,,paliatyvią terapiją, skausmo gydymą“, o kada „trišakio nervo neuralgiją“? Visas šias paslaugas vykdo vienas ir tas pats gydytojas. Be to, keičiant filtrus, sistema meta klaidas“, – teigė Jonas.

Paciento skundą 15min perdavė LSMU Kauno ligoninei. Anot šios gydymo įstaigos Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus atstovės Jūratės Kuzmickaitės, skundo autoriaus fiksuotoje registracijos sistemos nuotraukoje pateikti LSMU Kauno ligoninės Konsultacijų poliklinikų – buvusios Respublikinės Kauno ir Kauno klinikinės ligoninių – pavadinimai, yra jų adresai – Hipodromo ir Josvainių gatvėse.

„Tokia yra realybė. Šiuo metu LSMU Kauno ligoninė turi dvi konsultacijų poliklinikas. Medicininių padalinių jungimuisi bus rengiamasi iki vasaros, po to per keletą mėnesių jie bus jungiami, naikinant kai kurias besidubliuojančias funkcijas. Apie du ligoninių jungimo etapus – nemedicininių padalinių (jis jau įvyko) ir medicininių padalinių (jam numatyti apytikriai metai) komunikavome ir komunikuojame. Kol medicininiai padaliniai nesujungti, vietų, kuriose teikiama ta pati medicininė paslauga, gali būti ne viena, tas pats specialistas gali dirbti dviem adresais ir t. t.“, – patikino J.Kuzmickaitė.

LSMU Kauno ligoninės atstovė: „Korekcija informacinėje sistemoje nėra 5 minučių darbas“.

Jos teigimu, susijungė tik dvi ligoninės, bet – su savo padaliniais: Psichiatrijos klinika (skyriai Aleksote ir Žiegždriuose), Slaugos klinika (Garliavoje ir Vičiūnuose), Krikščioniškaisiais gimdymo namais (Miško gatvėje), P.Mažylio gimdymo namais (V.Putvinskio gatvėje), Vaikų ligų klinikos skyriais Kačerginėje ir Vičiūnuose.

„Atrodo, kad susijungė daugybė įstaigų. Jau nekalbant, kad toje pačioje, dabar vienoje LSMU Kauno ligoninėje, kol kas, iki sujungimo de facto, ir Šilainiuose, ir Aukštuosiuose Šančiuose dirbs ir chirurgai, ir terapeutai, ir pediatrai, ir anesteziologai, ir endoskopuotojai, ir reanimatologai, ir reabilitologai, ir radiologai, ir patanatomai. Kai kurie jų dirbs ne vienu adresu – kol neįvyks medicininių padalinių pertvarkymas.

Korekcija informacinėje sistemoje nėra 5 minučių darbas, LSMU Kauno ligoninės IT skyrius dirba labai daug, kasdien, kad pacientams būtų kuo daugiau aiškumo. Medžiagos, kurią reikia sutalpinti į naujai kuriamą LSMU Kauno ligoninės internetinę svetainę (veikianti šiuo metu yra tik laikinoji svetainė), yra anaiptol ne 5 minutėms“, – teigė pašnekovė.

Pasak jos, jei pacientas nežino, kuo konkrečiai skundžiasi, gal tai galėtų jam paaiškinti siuntimą rašantis šeimos gydytojas.

„Dar galvojame, kaip geriau – ar pateikti vieną, pvz., gydytojo traumatologo specializaciją, ar visgi detalesnę informaciją, nes vienas gydytojas specializuojasi alkūnės gydyme, kitas – kelio sąnario.

Registravimosi funkcija kaip tik dabar tobulinama. Dėkoju, kad pasidalijote paciento skundu, nes būtent šiuo metu analizuojama, kas pacientams yra nepatogu, neaišku, ką reikia siaurinti ar atvirkščiai, išplėsti, testuojame, kokios informacijos trūksta, o kokia galbūt yra perteklinė ir tik apsunkinanti paiešką. Sistema koreguojama, galima sakyti, kaip tik šiomis dienomis kuriama. Atsiprašome, jei pacientas patyrė nepatogumų. Tikimės, ji netrukus veiks sklandžiai.

Anksčiau buvo galima registruotis per sergu.lt, dabar adaptuojame išankstinę pacientų registravimosi sistemą esveikata.lt puslapyje, tai daro LSMU Kauno ligoninės darbuotojai – šis faktas, ko gero, atsako į klausimą, kiek tam išleista pinigų“, – paaiškino J.Kuzmickaitė.

Jos teigimu, užsiregistravus per pacientų išankstinio registravimosi sistemą https://ipr.esveikata.lt/, rodo konkrečią padalinio vietą su adresu.

Paklausta, kodėl taip sunku prisiskambinti registratūros telefono numeriais, LSMU Kauno ligoninės atstovė atsakė, kad registratūros telefonai nebūna išjungti, gali tik pasigirsti klaidinantis signalas, kai vienu metu skambina daug pacientų.

Nuo šių metų rugsėjo 8 dienos Kaune pradėjo veikti LSMU Kauno ligoninė, į kurią reorganizuojama Kauno klinikinė ligoninė ir prie jos prijungiama Respublikinė Kauno ligoninė.

Reorganizacija, kurią patvirtino ligoninių dalininkės – Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU), siekiama pagerinti gydymo paslaugų kokybę.

Prieš kelerius į vieną Kauno miesto polikliniką buvo sujungtos penkios didelės poliklinikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius