-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 23

Šį mėnesį – jau keturios organų donorų transplantacijos

Vėlų trečiadienio vakarą (gegužės 20 d.) Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos informavo Nacionalinį transplantacijos biurą prie Sveikatos apsaugos ministerijos apie dar vieną potencialų donorą. Tai jau ketvirtas donoras šį mėnesį, praneša Nacionalinis transplantacijos biuras.
Organų donorystė
Organų donorystė / 123RF.com iliustr.

Sulaukus artimųjų pritarimo dėl donorystės bei medikams įvertinus donoro organų būklę, ketvirtadienio naktį sėkmingai įvyko donorystės procesas. Šį kartą viltis pasveikti aplankė du recipientus, kuriems buvo atlikta paaukotų donoro inkstų transplantacija. Tai jau antrasis sėkmingas transplantacijos procesas, įvykęs šią savaitę.

„Artimųjų neišmatuojamai kilnus poelgis ir laiku pasakytas neįkainojamasis „TAIP“ įžiebė viltį vėl gyventi visavertį gyvenimą su donoro dovanotu inkstu to taip viltingai laukiantiems recipientams. Labai džiugina tai, jog net ir šalyje paskelbtas karantinas nesukelia kliūčių kilniai misijai – organų donorystei bei sėkmingiems transplantacijos procesams“, – teigia Nacionalinio transplantacijos biuro prie SAM direktorius Artūras Bagotyrius.

Su potencialių donorų artimaisiais visada yra kalbamasi apie organų donorystę, jiems rodoma pagarba ir dėmesys jų skausmui. Gerbiamas ir jų sprendimas dėl organų donorystės. Suprantama, kad išgyvenant netektį apsispręsti yra sunku, ypač jei mirusysis nebuvo išreiškęs savo valios – ko jis būtų norėjęs. Todėl ypatingai nuoširdžios padėkos ir pagarbos nusipelno tie, kurie skaudžiausią savo netekties akimirką sugeba pagalvoti apie kitus ir uždegti vilties ugnelę to taip laukiantiems.

Nuo šių metų pradžios jau sėkmingai atliktos 35 inksto, 3 širdies, 8 kepenų bei 10 ragenų transplantacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius