Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 dalykai apie kuriuos būtina apgalvoti, norint tapti pilotu

Nenumaldomai auganti aviacijos rinka tampa idealia profesine niša ateitiems kartoms. Specialistų prognozuojami darbo vietų skaičiai jau dabar leidžia apsispręsti dėl savo svajonės – piloto profesijos. Tačiau nors piloto profesija ir užima aukščiausias pozicijas perspektyviausių profesijų reitinguose, ji taip pat reikalauja išskirtinės kandidatų motyvacijos ir pasiruošimo.
Pilotas
Pilotas / Asmeninio albumo nuotr.

Taip, aviacijos studijos reikalauja investicijų, gerų matematikos fizikos ir anglų kalbos žinių, bei atitinkamų socialinių įgūdžių. Tačiau pirmiausia, prieš apsisprendžiant tapti pilotu, kandidatas turėtų atlikti tam tikrą savianalizę.

Ar kada bandėte atsakyti sau į klausimą, kokios Jūsų stipriosios savybės, o kuriose vietose reikėtų pasitempt? Kokį darbą galėtumėt dirbti, ir kokių priemonių reikėtų imtis, kad pasiekti savo tikslą? Visgi, pats pagrindinis klausimas, į kurį reikėtų atsakyti – ar iš tiesų esate pasiruošęs tapti komercinės aviacijos pilotu?

Aviacinių mokymų akademijos „BAA Training“ pateikia 5-is svarbius piloto profesijos aspektus, leidžiančius apsvarstyti ar šį profesija tikrai skirta Jums:

  1. Viso gyvenimo studijos. Piloto profesija – didžiulė asmeninė atsakomybė. Pilotai ne tik skiria 2-3-is metus pagrindinėms studijom, bet taip pat nuolatos tobulina savo įgūdžius bei atnaujina žinias. Kas 6-is mėnesius pilotas privalo praeiti įgūdžių atnaujinimo ir vertinimo mokymus, norint išlaikyti galiojančią piloto licenciją.
     
  2. Daugybės procesų valdymas. Piloto profesija yra kur kas daugiau, nei tik efektyvus ir saugus orlaivio valdymas. Pilotas paprastai turi pasirūpinti visa skrydžio informacija: tiksliu maršrutu ir oro sąlygomis; patikrinti, jog orlaivyje yra reikiamas keleivių skaičius, ir ar orlaivis – tinkamas eksploatavimui; atlikti skrydžio skrydžio planavimo ir vertinimo sesijas su įgula; komunikuoti su keleiviais; staigiai reaguoti į skrydžio aplinkos pokyčius; reguliariai tikrinti orlaivį ir t.t.
    123rf.com nuotr./Lakūnai
    123rf.com nuotr./Lakūnai

     
  3. Nuolatinės kelionės. Kurią pasaulio vietovę galite pavadinti namais? Kalėdos praleistos namie su šeima AR viešbutyje su įgula? Turėti galimybę kasdien matytis su savo šeima ir artimaisiais AR kasdien susipažinti su naujais žmonėmis? Švęsti savo gimtadienį draugų apsupty AR jo metu skristi virš Afrikos? Prieš tampant pilotu svarbu suprasti, jog didžiąją dalį gyvenimo TEKS praleisti kelionėse.
     
  4. Aukšti kvalifikacijos standartai. Kad ir koks dinamiškas piloto darbas yra, šios profesijos atstovai ne tik visuomet turi spinduliuoti reprezentatyvią išvaizdą (dėvėti tvarkingą uniformą, avėti švarius batus ir turėti tvarkingą šukuoseną), bet taip pat išlaikyti aukščiausius profesinius ir kvalifikacinius standartus.
     
  5. Nuovargis. Nors piloto kabina yra pakankamai patogi, pilotai dirba aukštos rizikos darbą. Nuolatinis stresas, laiko juostų pasikeitimas, ilgi skrydžiai – visa tai nuovargio kompanionai, kuris, deja, yra dažna piloto problema. Ar ir su šiuo iššūkiu galite susidoroti Jūs?

Projekto partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius