Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

A.Monkevičius: mokytojų atlyginimai pralenkti vidutinę algą galėtų po dvejų ar trejų metų

Per dvejus ar trejus metus galima pasiekti, kad mokytojų atlyginimai būtų 20–30 proc. didesni nei vidutinė šalies alga, LRT RADIJUI sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius. Anot jo, tam reikalingas nacionalinis susitarimas ir ilgalaikis planas.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu mes manome, kad mokytojo vaidmuo labai svarbus ir kuria tą vertę, kurios šalis tikisi, tai atlyginimas irgi turėtų būti nuo 20 iki 30 proc. didesnis už tą vidurkį. Turėtume kalbėti dabar apie aiškų planą, susitarti vyriausybėje, kad nepriklausomai nuo to, kaip kis šalies politinė valdžia, būtų toks nacionalinis susitarimas, kad tai valstybei yra svarbu ir, nepaisant įvairių peripetijų, šitas planas būtų įgyvendintas per tam tikrą laiką. Manau, kad tai būtų galima pasiekti per dvejus ar trejus metus“, – LRT RADIJUI sako A.Monkevičius.

Komentuodamas susitikimus su švietimo darbuotojų sąjungomis, ministras atkreipia dėmesį, kad profesinių sąjungų pozicijos dėl pagrindinių klausimų nesiskiria. Ketvirtadienį planuojamas susitikimas su dar dviejų profsąjungų lyderiais.

BNS antradienį rašė, kad, Statistikos departamento duomenimis, mokytojai Lietuvoje uždirba 739 eurus „į rankas“, o vidutinis atlyginimas šalyje siekia 728 eurus.

Vyriausybė žada, kad šiemet mokytojų atlyginimai turėtų būtų didinami beveik dešimtadaliu dėl baigiamos įvesti etatinio apmokėjimo sistemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius