-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Navicko vadovaujama profsąjunga su švietimo ministru aptars mokytojų algas

Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) pirmadienį su švietimo, mokslo ir sporto ministru Algirdu Monkevičiumi aptars mokytojų algas ir kitus probleminius klausimus.
Andrius Navickas
Andrius Navickas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip BNS informavo profsąjunga, nuo gegužės intensyviai vykusios derybos apčiuopiamų rezultatų neatnešė.

„Panaši situacija klostosi ir dėl streiko metu iškeltų reikalavimų, ir dėl įsipareigojimų taisyti etatinio darbo užmokesčio tvarkos trūkumus. Iš ministro tikimasi žadėtos lyderystės ir konkrečių veiksmų, efektyviai ir laiku sprendžiant problemas“, – rašoma pranešime.

Profsąjunga reikalauja, kad klasėse būtų sumažintas mokinių skaičius, taip pat ugdymo kokybės individualizavimo, koreguoti darbo krūvį, kad būtų mokama už realiai atliekamus, bet į etatinį apmokėjimą netelpančius darbus.

Profsąjunga taip pat reikalauja skirti daugiau nekontaktinių valandų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams bei didinti pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus ir numatyti įsipareigojimų įvykdymo datas.

„Deja, šiuo metu vykstantys procesai vėl pradeda panašėti į imitacinius, skirtus labiau viešiesiems ryšiams nei problemoms spręsti, o visi siūlymai konkretizuoti datas, skaičius, ieškoti kompromisų sprendžiant problemas baigiami tiesiog šabloniškomis formuluotėmis, kurios paneigia įsipareigojimus“, – teigia profsąjunga.

Pasak ministro atstovo Kęstučio Butvydo, su profsąjunga susitinkama tam, kad būtų užtikrinta kiekvieno besimokančio vaiko sėkmė ir pagalba mokytojams.

„Prieš prasidedant naujiems mokslo metams vertiname atvirą ir racionalų pokalbį su profsąjungomis. Norime išklausyti jų prašymus, pastebėjimus, kartu diskutuoti, ką galime patobulinti“, – BNS sakė K.Butvydas.

Švietimo ministerija praėjusią savaitę pranešė papildomai mokytojų algoms šiemet skirsianti 14 mln. eurų, taip pat teigiama, kad darbo krūvis ir algos bus skaičiuojamos pagal patobulintą etatinio darbo užmokesčio modelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius