Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abiturientai raginami universitetus rinktis atidžiai

Netylant diskusijoms dėl aukštojo mokslo reformos, abiturientai raginami atidžiai rinktis universitetą ir įvertinti savo pasirengimą studijuoti. Stojimų prašymus į aukštąsias mokyklas abiturientai gali pildyti iki liepos 19 dienos.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rinkdamiesi aukštąją mokyklą Lietuvoje ar užsienyje abiturientai raginami atkreipti dėmesį į mokslo įstaigos reitingą, galimybes studentams bei tradicijas rengiant atskirų sričių specialistus. Specialistų nuomone, nereikėtų rinktis studijų užsienio universitetuose vien dėl noro mokytis svetur, kadangi ne visi jie prilygsta Lietuvos aukštosioms.

Tarptautiniame šių metų universitetų reitinge Vilniaus ir Vilniaus Gedimino technikos universitetai šoktelėjo aukštyn ir įsitvirtino tarp 2 procentų geriausių pasaulio universitetų. Renkantis studijų programą, siūloma atsižvelgti į mokslo įstaigos patirtį, dėstytojus, absolventų įsidarbinimo rezultatus bei suteikiamas praktikos ir tarptautinių mainų galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius