-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abiturientė, surinkusi keturis šimtukus: „Galimybės studijuoti užsienyje nė nesvarsčiau“

Šįmet Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos duris užvėrusi abiturientė Augustė Ragelytė net iš keturių brandos egzaminų gavo aukščiausius – 100 balų – įvertinimus. Mergina tvirtina nė nesvarsčiusi apie studijas užsienyje. Kam atlikti dvigubą darbą – užsienio kalba studijuoti mediciną, kurios studijos ir taip gana sudėtingos? – retoriškai klausia mergina.
Augustė Ragelytė
Augustė Ragelytė / Asmeninio archyvo nuotr.

– Auguste, už keturis egzaminus gavote aukščiausią įvertinimą – 100 balų. Pasidalinkite savo sėkmės receptu su būsimaisiais abiturientais.15min.lt paprašė A.Ragelytės.

– Receptas paprastas: labai daug darbo, truputis įgimtų ir išlavintų gabumų bei lašelis sėkmės.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

– Atslūgo egzaminų stresas ir rankose jau turite brandos atestatą. Kaip vertinate šiųmetę brandos egzaminų sesiją? Kas buvo sudėtingiausia?

Mano sėkmės receptas: labai daug darbo, truputis įgimtų ir išlavintų gabumų bei lašelis sėkmės.

– Egzaminų sesija turbūt buvo tokia, kokią stebėdavome kiekvienais metais, vienintelis jos išskirtinumas – šiemet tai buvo MŪSŲ egzaminai. Streso buvo, bet ne taip jau beprotiškai daug, tiesiog dar vienas žinių patikrinimas. Daugiausiai nerimo ir abejonių sukėlė neįprastas ir ne visai toks, kokio tikėtasi, biologijos egzaminas. O apskritai: viena vertus, keista, kad 12-os metų darbas vertinamas po kelių valandų patikrinimo, kita vertus, smagu, kai tas įvertinimas geras.

– Mokyklos skambutis kvietė kibti į mokslus 12 kartų. Kokius prisiminimus ir svajones išsinešate iš tų metų, užverdama mokyklos duris?

– Mokyklą visada mėgau. Negaliu sakyti, kad visa mokyklinė patirtis vien gera, nes čia, kaip ir visame gyvenime, būna visko, bet įdomia tikrai galiu ją pavadinti. Turbūt mokykloje prabėgo nerūpestingiausi ir linksmiausi mūsų metai, dabar jau reikės pradėti savarankišką gyvenimą, kuris tikrai bus sudėtingesnis. Labai liūdna atsisveikinti su klase, artimais draugais, keletu tikrais autoritetais tapusių mokytojų ir su pačia mokykla – senąja Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija. Bet taip visuomet būna – sunku palikti tai, prie ko pripratai per daugelį metų. Tikiu, kad mūsų laukia dar daug nepaprastai įdomių dalykų, įveikiamų sunkumų, iššūkių, neeilinių žmonių ir nepakartojamų akimirkų.

– Kaip save įsivaizduojate dar po 12 metų?

– Tikiuosi, kad būsiu laiminga, nesvarbu, kur būčiau ir ką daryčiau. Girdėjau puikų atsakymą į šį, jau tradiciniu tapusį klausimą: „po 12 metų aš būsiu 2025-ųjų liepos 25-ojoje dienoje“.

– Galvodama apie savo ateitį svarstėte tik apie Lietuvos aukštąsias mokyklas ar vis dėlto rinkotės ir iš užsienio universitetų? Kodėl galiausiai nusprendėte likti Lietuvoje?

– Galimybės studijuoti užsienyje nesvarsčiau. Bent jau ne dabar. Manau, kad daugelio studijų programų, ypač biomedicinos, technologijos mokslų krypčių, kokybė yra puiki ir Lietuvoje, todėl nemačiau prasmės išvykti į užsienį ir atlikti dvigubą darbą, turiu omenyje, užsienio kalba studijuoti mediciną, kurios studijos ir taip yra gana sudėtingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius