Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abiturientei neišduotas diplomas dėl keiksmažodžio mokyklos baigimo kalboje

Kaitlin Nootbaar, Oklahomos mokyklą baigusi vien aukščiausiais balais, negali gauti savo diplomo, kadangi mokykla nusprendė ją nubausti už jos baigimo kalboje pavartotus žodžius „po velnių“, rašo „KFOR“.
Kaitlin Nootbaar
Kaitlin Nootbaar / Asm. archyvo nuotr.

Geriausia mokyklos mokine išrinkta mergina gegužę per baigimo ceremoniją sakė kalbą. Prakalbusi apie pavyzdžius, kai bebaigiant mokyklą aplinkiniai nesiliauja klausinėję, ką ji planuoja dabar veikti gyvenime, K. Nootbaar išrėžė: „Iš kur, po velnių (angl. „in hell“), aš žinau? Aš pakeičiau nuomonę tiek daug kartų“.

Tokia jos frazė buvo palydėta juoku ir mokyklos draugų aplodismentais, jos tėvas pasakojo žiniasklaidai. Tačiau kai rugpjūtį mergina nuėjo atsiimti savo diplomo, mokyklos atstovai pagrasino jo neišduosiantys tol, kol ji raštu viešai neatsiprašys dėl pavartoto žodžio.

Kaitlin sako neplanuojanti rašyti atsiprašymo, kadangi savo diplomą ji užsidirbo daug mokydamasi, užsiimdama užklasine veikla ir laikydama egzaminus. Tėvui ji pasakė, kad jeigu rašytų laišką mokyklai, tai tikrai nebūtų nei atsiprašymas, nei malonus tekstas. 

Panašus incidentas nutiko ir birželį, kai vienam vaikinui buvo atsisakyta įteikti diplomą, kadangi, anot mokyklos atstovų, jo šeima ir draugai pernelyg triukšmingai jį sveikino ir taip sutrikdė ceremoniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius