Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abiturientus papiktino anglų egzaminas

Anglų kalbos egzaminą laikę kai kurie uostamiesčio abiturientai liko pasipiktinę. Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos moksleiviai nerimauja, kad dėl techninių trikdžių per šeštadienį vykusį valstybinį anglų kalbos egzaminą gali sulaukti prastesnių rezultatų.
Bausmės gresia ne tik platinantiems, bet ir įsigyjantiems tarnybos paslaptimi laikomas brandos egzaminų užduotis.
Moksleiviai liko nepatenkinti anglų kalbos egzaminu. / G.Savickio/BFL nuotr.

„Pagal užsienio kalbos valstybinio brandos egzamino vykdymo instrukciją, klausymo testas turėjo būti pačioje pradžioje – nuo 9 val. ryto. Tai yra suprantama, nes klausymas reikalauja didesnio atidumo, susikaupimo. O mes šį testą turėjome vos ne po trijų valandų, atlikę kitas užduotis, jau jautėsi nuovargis, tad nuogąstaujame, kad tai gali atsiliepti rezultatams. Techniniai trikdžiai apskritai išblaškė ir taip dėl egzaminų nerimaujančius moksleivius“, –  pasakojo Klaipėdos  „Smeltės“ pagrindinės mokykloje anglų kalbos egzaminą laikę „Aukuro“ gimnazijos dvyliktokai.

Abiturientai pasakojo, kad, paleidus kompaktinį diską, jis pradėjo striginėti ir nebuvo galima aiškiai suprasti, kas yra kalbama anglų kalba. Garso įrašas buvo nutrauktas ir mokiniams liepta daryti kitas užduotis. Mokiniai įtarė, kad problema kilo ne dėl kompaktinio disko, bet dėl grotuvo.
Dėl tokių nesklandumų abiturientai svarsto rašyti skundą Nacionaliniam egzaminų centrui.

Kaltas kompaktinis diskas

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus specialistai patvirtino, kad dėl nesklandumų jiems paskambino Klaipėdos „Smeltės“ pagrindinės mokyklos atstovai, tačiau šios mokyklos vadovybė  „15min“ tvirtino, kad jokios problemos nebuvo.

„Uždėjus kompaktinį diską, žodžiai buvo neaiškiai girdimi. Greičiausiai ant disko buvo kokia dulkelė ar panašiai“, –  sakė Klaipėdos „Smeltės“ pagrindinės mokyklos direktorius Romanas Galdikas.

Atsarginio kompaktinio disko kabinete nebuvo, todėl teko atnešti grotuvą su klausymo testo įrašu iš kitos egzaminuojamos grupės, kurių tądien mokykloje buvo aštuonios. Šią užduotį teko palikti egzamino pabaigai.

Anot direktoriaus, kur kas kebliau būtų, jei įrašas būtų sutrikęs testo viduryje. Dėl trikdžių sugaišto laiko egzaminas buvo kiek pratęstas.
R.Galdiko tvirtinimu, nesklandumų negalėjo kilti dėl kompaktinių diskų grotuvo, nes visi kelis kartus buvo patikrinti prieš egzaminą.

Siūlys keisti tvarką

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėjos Virginijos Kazakauskienės teigimu, jeigu garso įrašas yra prastos kokybės, jis pakeičiamas atsarginiu. Atsarginiai kompaktiniai diskai yra paliekami, jei egzamine dalyvauja mažiau kaip 14 moksleivių, tai dažniausiai būna mažose mokyklose. Tuo tarpu kai yra kelios grupės – atsinešamas diskas iš tų moksleivių, kurie jau baigė klausymo testą.

Instrukcijoje nurodoma, kad esant trikdžiams klausymo testas gali būti nukeliamas į egzamino pabaigą. V.Kazakauskienės žodžiais, jei moksleiviai nori, jie visada turi teisę pasiskųsti ir jų skundas bus nagrinėjamas.

Beje, anot jos, su tokia pačia problema buvo susidūrę dar vienos mokyklos abiturientai.

„Galbūt klausymo testas išties reikalauja daugiau susikaupimo, tačiau aš netgi manau kitąmet pasiūlyti, kad klausymas būtų perkeltas į egzamino pabaigą. Kadangi kur kas blogiau, kai mokiniai pavėluoja į klausymo testą – tada jie išvis nebegali laikyti šios egzamino dalies“, –  sakė V.Kazakauskienė.

Šiemet į anglų kalbos klausymo testą Klaipėdoje pavėlavo du moksleiviai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius