-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

AIESEC – puiki vieta atrasti savo kelią

AIESEC yra tarptautinė ne pelno siekianti jaunimo organizacija, veikianti įmonės principu. Ši organizacija gyva jau nuo antrojo pasaulinio karo siekianti užtikrinti taiką ir atskleisti pasaulio žmonių potencialią. Organizacija kviečia jaunuolius prisijungti.
AIESEC verslo renginys
AIESEC verslo renginys / AIESEC nuotr.

Pasak nacionalinės valdybos nario Benjamin Leal iš Meksikos, AIESEC yra ypatinga dėl savo tikslo ir pobūdžio: „būdamas čia tu ne tik gauni šansą tobulinti save, tačiau ir padėti tobulėti kitiems, darant teigiamą įtaką visuomenėje.

Vieta klysti, tobulėti ir daryti daugiau

Šiuo metu organizacija priima naujus narius. Kodėl studentai prie jos prisijungia – daugybė skirtingų priežasčių.

„Baigusi universitetą žinojau, jog diplomo neužteks, o reikia tikro suvokimo kas vyksta rinkoje ir YPAČ kokios sritys yra „mano“, kur esu talentinga, kur mane traukia. Tai sužinoti įmanoma tik su papildoma veikla, o mano nuomone, pasirinkti AIESEC buvo puiki vieta, nes tavo padarytos klaidos nesibaigia išmetimu iš organizacijos, o vadovo pagalba jas taisant ir analizuojant kodėl taip įvyko ir sprendžiant, ką daryti kitą kartą, jog rezultatas būtų puikus“, – sako buvusi vieno iš komitetų prezidentė Goda Lesevičiūtė.

Tuo tarpu buvusi Nacionalinės Valdybos narė Gabrielė Bernotaitė paantrina: „Norėjau veiklos, norėjau susipažinti su naujais žmonėmis bei kartu ką nors išmokti, įsilieti į tarptautinę aplinką!“.

Organizacija suteikia galimybę keliauti ir rasti savo kelią

Kaip ir visur kitur, lyginant lūkesčiai su kuriais ateini į vietą ir ką iš tiesų gauni joje pabuvus – keičiasi.

Kalbėdama apie savo patirtį G.Bernotaitė sako: „Išmokau projektų valdymo paslaptis, supratau, kaip veikia tikrieji verslai, apsilankiau 4 šalyse AIESEC dėka, atradau savo pašaukimą socialiniuose projektuose, darbe su edukacija bei viešajame kalbėjime, ir kiek daug išmokau apie save!“.

Tuo tarpu G.Lesevičiūtė vėlgi antrina: „AIESEC padėjo rasti savo kryptį, savo talentus ir mėgstamą veiklą. Išspaudžiau iš savęs tiek, kiek pati nemaniau, jog galėčiau padaryti. Sutikau nuostabių žmonių iš viso pasaulio keliaudama AIESEC dėka.

Žinoma, studentiško gyvenimo irgi buvo – vakarėliai su AIESEC nariais buvo tikrai nepamirštami. Todėl kaip studentė, gavau viską – draugus, linksmybes, užaugau kaip žmogus, sužinojau labai daug informacijos apie organizacijų valdymą, verslą, pamokas visam gyvenimui kaip reaguoti į stresą, kaip spręsti problemas, kaip bendrauti su žmonėmis, kurie yra visai kitokie negu tu iš visų įmanomų perspektyvų.“

Buvę nariai – „Verta prisijungti“

Kalbinti AIESEC nariai atsako, jog prisijungti prie organizacijos tikrai buvo verta. Dabartinio Nacionalinės Valdybos nario Karolio Dargio nuomone AIESEC padeda atrasti savo kelią per praktiką.

„Čia per trumpą laiką gali išbandyti labai daug įvairių veiklų, tokių kaip pardavimai, marketingas, žmogiškieji ištekliai, komandos valdymas ir panašiai. AIESEC yra labai greitai besikeičianti organizacija, todėl labai padeda išmokti adaptuotis prie visų pokyčių ir sugriauna baimę ką nors keisti ir tobulinti, o tai stiprina tavo kritinį mąstymą bei verslumą“, – sako K.Dargis.

Tuo tarpu meksikiečio nuomone čia verta prisijungti tam, kad pasiruoštum realiam gyvenimui ir jo problemoms.

G.Bernotaitės nuomone „Prisijungti prie organizacijose verta kiekvienam, kuris nori išmokti, nori augti, nori patirti daugiau nei „etatinis“ studentas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius