Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksandro Stulginskio universitetas nutarė šlietis prie Vytauto Didžiojo universiteto

Aleksandro Stulginskio universitetas (ASU) nusprendė integruotis į Vytauto Didžiojo universitetą (VDU) ir veikti specialių autonomiškų akademijų pavidalu, – tokią informaciją trečiadienį paskelbė VDU.
Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenės susirinkimas
Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenės susirinkimas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

VDU, ASU pagrindu, planuojama įkurti žemės ūkio, miško, maisto ir kaimo plėtros specializuotą akademiją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Maziliauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Maziliauskas

„ASU yra specializuotas sektorinis universitetas, o derybose su kitais universitetais bendrą junginį pageidavome sudaryti kaip savarankiškas vienetas, – išplatintame pranešime teigia ASU rektorius prof. Antanas Maziliauskas.

Derybose su kitais universitetais bendrą junginį pageidavome sudaryti kaip savarankiškas vienetas.

– VDU turi stiprias tarpdisciplinines studijų programas, todėl matome, kad ši partnerystė padėtų sustiprinti ir žemės ūkio inžineriją, drauge galėtume kurti biotechnologijas. Be to, VDU stiprioji pusė – visapusiškas išsilavinimas, tarptautiškumas – didelis tarptautinių dėstytojų skaičius, net 30 užsienio kalbų, o tai padėtų mūsų absolventams būti konkurencingesniais tarptautinėje darbo rinkoje. Daug sąlyčio taškų galėtų rasti ir VDU Gamtos mokslų bei ASU Agronomijos fakultetai. Galime pasiūlyti modernią infrastruktūrą bendrai tiriamajai universitetų mokslininkų veiklai, todėl išaugtų doktorantų, mokslininkų galimybės dalyvauti dideliuose tarptautiniuose projektuose.“

Anot VDU rektoriaus prof. Juozo Augučio, tai – savanoriškas, o ne priverstinis universitetų susitarimas: „Tuo, kad universitetai turi konsoliduotis, niekas neabejoja ir nesiginčija – VDU pirmasis pasiūlė valstybinių universitetų tinklo optimizavimo planą dar prieš dvejus metus. Tačiau labai svarbu, kad būtų rasti būdai, leidžiantys kiekvienai aukštajai mokyklai suderinti savo ir valstybės interesus. Tik tuomet, kai visa akademinė bendruomenė pritars vykstantiems veiksmams, galėsime užtikrinti sėkmingą konsolidacijos procesą, o drauge mokslo ir studijų kokybę“.

Tuo, kad universitetai turi konsoliduotis, niekas neabejoja ir nesiginčija – VDU pirmasis pasiūlė valstybinių universitetų tinklo optimizavimo planą dar prieš dvejus metus.

Šių metų pradžioje VDU taip pat pasirašė integracijos sutartį su Lietuvos edukologijos universitetu. Įvykus susijungimui, VDU, LEU pagrindu, planuojama įsteigti VDU Edukologijos akademiją, o ASU pagrindu – žemės ūkio, miško, maisto ir kaimo plėtros akademiją.

Šiuo metu VDU dėl integracijos taip pat kalbasi su Lietuvos sporto universitetu (LSU). Derybas planuojama baigti per artimiausias savaites.

VDU jau integravo Stasio Šalkauskio kolegiją, susijungė su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno filialu, įkurdama VDU Muzikos akademiją.

Šiuo metu Vyriausybei įgyvendinant švietimo reformą Kaune siūloma įkurti vieną klasikinį universitetą, sujungiant visus šiame mieste veikiančius universitetus. Vis dėlto VDU jungtis su Kauno technologijos universitetu nesutinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius