Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Kaušpėdas: esu sovietinio režimo pedagogikos auka

Architektas, grupės „Antis“ lyderis ir vienas iš Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių Algirdas Kaušpėdas sako, kad jo prisiminimai apie mokyklą liūdni. Ją lankyti A.Kaušpėdui būdavo kančia, o ir vėliau nė viename iš klasės susitikimų jis nedalyvavo.
Knygos „Antiška“ pristatymas
Algirdas Kaušpėdas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Namų darbų paprastai neruošdavau. Grodavau gitara, dailės mokykloje mokiausi – visada nebūdavo laiko. Kai tėveliams parodydavau savo dienyną, nebūdavo labai laimingi. Kartais tėvas tėkšdavo dienyną į sieną ir sakydavo: tu man šito nerodyk geriau“, – „Žinių radijo“ laidoje „Sumaniausia klasė“ penktadienį sakė A.Kaušpėdas.

„Esu sovietinio režimo pedagogikos auka. Man nepatiko mokytis mokykloje. Tai man buvo kančia, ir aš to neslepiu. Aš vos vos tą mokyklą baigiau. Ne dėl to, kad buvau debilas, bet dėl to, kad nesuradau santykio su mokytojais ir su ta aplinka. Vėliau Architektūros fakultete jau mokiausi puikiai. Mane sudomino, ir iškart pradėjau viską daryti, įsijungiau į tą gyvenimą“, – tęsė A.Kaušpėdas.

Pasak jo, mokyklos atmosfera mokiniui reiškia labai daug. Nors jis lankė ir tuo metu prestižinę Vilniaus 23-iąją vidurinę mokyklą, tačiau ten jautėsi visiškai svetimas.

„Trūko nuoširdaus bendravimo, pagarbos, priėmimo manęs tokio, koks esu. Jei žiūrėdavau pro langą ir kurdavau dainai tekstą, iškart gaudavau du. O galėtų mokytojas kitaip viską apžaisti iškviesti prieš klasę: „Paskaityk, o mes tau irgi dar pakursime, po porą eilučių parašysime.“ Aš nebuvau pritaikomas tai sistemai“, – sakė A.Kaušpėdas.

Visą laidos „Sumaniausia klasė“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius