Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Amžiną“ VGTU rektorių Romualdą Ginevičių keičia Alfonsas Daniūnas

Ketvirtadienį nuspręsta, kad Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) vietoj dvi kadencijas ėjusio rektoriaus Romualdo Ginevičiaus prie universiteto vairo stoja studijų prorektoriumi dirbęs Alfonsas Daniūnas.
VGTU
VGTU / Gedimino Gasiulio/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Rektorių rinko aukščiausia universiteto valdžia – taryba, skelbusi viešą konkursą rektoriaus pareigoms užimti. A.Daniūnas išrinktas vienbalsiai. Norą tapti VGTU rektoriumi buvo pareiškę dar du kandidatai – R.Ginevičius ir universiteto Statybos fakulteto Geotechnikos katedros vedėjas Arnoldas Norkus.

Dirbs nauja komanda

Kaip teigiama VGTU pranešime spaudai, naujai išrinktas rektorius A.Daniūnas atskleidė būsimus pasikeitimus ir universiteto veiklos prioritetus. „Dirbs nauja komanda. Keisis prorektorių struktūra, kai kurių prorektorių bus atsisakyta, tačiau atsiras tarptautinių ryšių prorektorius. Prioritetų įgyvendinimas bus grindžiamas tarptautiškumu, ryšiu su visuomene bei verslu. Mūsų universitete visi turime būti atviresni ir laisvesni“, – akcentavo naujasis VGTU rektorius, pristatydamas savo veiklos viziją.

A.Daniūnas rektoriaus pareigas pradės eiti nuo penktadienio.

Buvęs rektorius jam mestų kaltinimų nepripažįsta

15min.lt primena, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra nustačiusi, kad ankstesnis VGTU rektorius R.Ginevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, universitete įdarbinęs savo žmoną.

Tačiau R.Ginevičius yra griežtai paneigęs turįs ką nors bendra su žmonos įdarbinimu – esą ji turi tiesioginius viršininkus, kurie ir nusprendė, ką priimti į darbą, kokio dydžio atlyginimą mokėti.

„Tai yra organizuotas politinis puolimas, juodosios technologijos. Ne kartą aštriai pasisakiau prieš kai kuriuos vykdomos švietimo ir mokslo reformos punktus. Tai yra atsakas man. Labai gaila, kad Lietuvoje darosi tokie dalykai“, – yra teigęs R.Ginevičius.

Be to, R.Ginevičiui tapti VGTU rektoriumi dar vieną kadenciją trukdo Mokslo ir studijų įstatymo nuostata, numatanti, kad universitetui vadovauti galima ne ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės. R.Ginevičius VGTU vadovavo nuo 2002-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius