Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrame etape universitetuose siūloma per 1 tūkst., kolegijose – per 2 tūkst. valstybės finansuojamų vietų

Penktadienio vakarą pasibaigus pagrindinio priėmimo į aukštąsias mokyklas pirmam etapui ir studijų sutarčių pasirašymui, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) paskelbė, kad liko neužimtos 1048 valstybės finansuojamos vietos universitetuose ir 2074 - kolegijose.
Studentai
Studentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Per pirmąjį priėmimo etapą buvo išsiųsti kvietimai užimti visas valstybės finansuojamas vietas universitetuose, kolegijose krepšelių buvo likę tik vienoje menų kryptyje. Tačiau po pirmojo pagrindinio priėmimo etapo dalis pakviestų studijuoti pretendentų neatvyko pasirašyti sutarčių.

Į likusias laisvas valstybės finansuojamas arba nefinansuojamas studijų vietas stojantieji galės pretenduoti antrajame etape. Jame norintys dalyvaujanti stojantieji turi iki šeštadienio vakaro pakoreguoti savo prašymus LAMA BPO informacinėje sistemoje.

Antrojo etapo kvietimai studijuoti bus paskelbti iki pirmadienio 17 valandos. Pakviestieji turės ne vėliau kaip rugpjūčio 4 dieną atvykti į atitinkamą aukštąją mokyklą pasirašyti studijų sutarties.

Likus laisvų valstybės finansuojamų vietų antrajame pagrindinio priėmimo etape, rugpjūčio 5-8 dienomis bus organizuojamas papildomas priėmimas. Rugpjūčio 11 dieną bus pasirašytos paskutinės pakviestųjų studijuoti ir aukštųjų mokyklų studijų sutartys.

Bendrajame priėmime šiemet dalyvauja 44 valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos: 21 universitetas ir 23 kolegijos. Valstybės finansavimas priėmimui į bakalauro studijas išliko toks pat, kaip pernai – šiemet valstybė finansuoja beveik 19 tūkst. pirmakursių studijas – 9,7 tūkst. universitetuose ir 9,2 tūkst. kolegijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius