Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanoti 54 geriausi šalies abiturientai, daugiau nei pusė jų studijuos Lietuvoje

Aštuntus metus iš eilės SEB bankas tęsia tradiciją – apdovanoja geriausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusius šalies abiturientus. Šiemet prizus bankas įteikė 54-iems Lietuvos abiturientams, kurie aukščiausiais balais išlaikė bent keturis valstybinius brandos egzaminus.
54 geriausi šalies abiturientai apdovanoti liepos 24 dieną
54 geriausi šalies abiturientai apdovanoti liepos 24 dieną / SEB banko nuotr.

Padedant Nacionaliniam egzaminų centrui (NEC), bankas kasmet atrenka ir apdovanojimus įteikia mokiniams, laikiusiems ne mažiau kaip keturis valstybinius brandos egzaminus ir surinkusius aukščiausius jų įvertinimo balus. Tuo atveju, jeigu abiturientas laikė daugiau egzaminų, sumuojami keturi geriausi pasiekti rezultatai.

NEC duomenimis, šiemet egzaminus laikė beveik 40 tūkst. moksleivių. Maksimalų balų skaičių – 400 balų iš 4-ių egzaminų – šiemet surinko 22 moksleiviai. Net keturi iš jų laikė penkis egzaminus ir surinko maksimalų balų skaičių – 500.

Daugiausia SEB banko apdovanotų geriausius rezultatus šiemet pasiekusių abiturientų yra iš Vilniaus (26) bei Kauno (6), taip pat Marijampolės savivaldybės (5) ir Mažeikių rajono (3). Po 2 abiturientus yra iš Klaipėdos, Panevėžio, Alytaus. Po 1 abiturientą – iš Palangos, Šiaulių, taip pat Jurbarko, Pakruojo, Šakių, Plungės, Utenos ir Vilniaus rajonų.

Iš mokyklų geriausiais balais egzaminus išlaikiusių moksleivių skaičiumi labiausiai išsiskyrė Vilniaus Licėjaus abiturientai, kurių bankas apdovanojo net 20.

Bankas vykdė ir savo apdovanotų geriausių abiturientų apklausą. 28 abiturientai iš 49 apklaustųjų pasirinko studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Tarp Lietuvoje studijas tęsiančių abiturientų populiariausias – Vilniaus universitetas, populiariausia specialybė – medicina.

Tarp Lietuvoje studijas tęsiančių abiturientų populiariausias – Vilniaus universitetas. Jį pasirinko net 19 būsimų studentų. Populiariausia specialybė tarp stojančių į VU – medicina. Į šios specialybės studijas ketina stoti 7 apklaustieji. Dar 7 abiturientai ketina studijuoti Lietuvos Sveikatos mokslų universitete. Po vieną abiturientą ketina stoti į Vilniaus Gedimino Technikos universitetą ir Kauno Technologijos universitetą.

Tarp užsienyje studijuoti ketinančių moksleivių absoliuti dauguma studijuos Jungtinės Karalystės universitetuose. Daugelis abiturientų pasirinko stoti į Škotijos universitetus. Populiariausias Škotijoje  – Edinburgo universitetas, kuriame ketina mokytis 7 abiturientai.

Abiturientai taip pat stoja į Glazgo universitetą. Į prestižinį Kembridžo universitetą Anglijoje ketina stoti 3 abiturientai. Kitos pasirenkamos studijų vietos Anglijoje – Bristolio, Jorko, Varviko, Notingemo universitetai.

Studijuoti kitoje Europos šalyje nusprendė tik vienas moksleivis, kuris ketina mokytis Varšuvos universitete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius