Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanoti geriausių magistro darbų autoriai

Spalio 13 dieną istorinėje LR Prezidentūroje Kaune buvo pagerbti Lietuvos jaunųjų mokslininkų organizuoto konkurso „Geriausi magistro darbai 2012“ laimėtojai. Net keturi iš penkių geriausiais pripažintų magistro darbų šiais metais apginti Vilniaus universitete, vienas – Vilniaus Gedimino technikos universitete.
Apdovanoti geriausių magistro darbų autoriai
Apdovanoti geriausių magistro darbų autoriai / Organizatorių nuotr.

Sveikindama geriausių darbų autorius, LJMS pirmininkė dr. Vilma Petrikaitė pasidžiaugė, kad kai kurie baigiamieji darbai nenusileidžia daktaro disertacijoms. „Tikimės kai kuriuos iš jūsų išvysti po ketverių-penkerių metų geriausių disertacijų autorių apdovanojimų ceremonijoje“, – teigė pirmininkė, linkėdama magistrantams tęsti pradėtą sėkmingą mokslinę karjerą.

Nesustoti siekti toliau kuo aukštesnių rezultatų moksle absolventams palinkėjo ir renginio svečiai Kauno miesto savivaldybės atstovė Orinta Leiputė bei Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto dekanas dr. Saulius Gudas.

Konkurso organizatorės dr. Dianos Meilutytės-Barauskienės teigimu, šiais metais susidomėjimas konkursu buvo labai didelis. Kandidatus geriausių magistro baigiamųjų darbų apdovanojimams laimėti galėjo siūlyti Lietuvoje veikiančių aukštųjų mokyklų fakultetų dekanai, nepriklausomai nuo to, kokioje Lietuvos ar užsienio institucijoje jie buvo apginti. D. Meilutytė-Barauskienė pastebėjo, kad net pačioms aukštosioms mokykloms neretai buvo sunku atrinkti geriausius darbus konkursui, nes nuo fakulteto buvo galima siūlyti tik po vieną darbą.

Šiemet konkursui buvo pasiūlyta daugiau nei 50 darbų. Aktyviausi buvo socialinių mokslų atstovai. Darbus vertino Lietuvos mokslo daktarai, atsižvelgdami į tokius kriterijus kaip mokslinių tyrimų svarba ir vertė, išsami ir tikslinga literatūros apžvalga, tyrimų rezultatų kokybė ir išvadų pagrįstumas, darbo originalumas ir kt. Pirmasis vertinimas buvo individualus, t.y. kiekvieną darbą vertino ne mažiau kaip trys mokslininkai, o rugsėjo 22 dieną vykusiame bendrame posėdyje vertintojai išrinko po vieną kiekvienos srities laimėtoją. Konkursui nebuvo pasiūlytas nei vienas žemės ūkio mokslų srityje apgintas magistro darbas, todėl vietoj planuotų šešių nominacijų šiais metais buvo tik penkios.

Geriausių 2012 metais apgintų magistro baigiamųjų darbų autoriai:

VU absolventė Eglė Šidagytė, apdovanota už geriausią biomedicinos mokslų magistro baigiamąjį darbą „Lietuvos ežerų ir Kuršių marių ekologinės būklės bei biologinio užkrėstumo vertinimas pagal makrobestuburius“. Darbo vadovas doc. dr. K. Arbačiauskas.

VU absolventė Ieva Šakinytė, apdovanota už geriausią fizinių mokslų magistro baigiamąjį darbą „Grafito oksidacijos produktų sintezė, tyrimas ir taikymas bioelektrokatalizėje“. Darbo vadovai prof. habil. dr. Jurgis Barkauskas  ir dr. Julija Razumienė.

VGTU absolventas Tomyslav Sledevič, apdovanotas už geriausią technologijos mokslų magistro baigiamąjį darbą „Objektų sekimo vaizde algoritmų įgyvendinimo LPLM įrenginiu tyrimas“. Darbo vadovas dr. A. Serackis.

VU absolventė Živilė Leonavičiūtė, apdvanota už geriausią socialinių mokslų magistro baigiamąjį darbą „Savanoriška bevaikystė: Lietuvos moterų patirtys ir viešoji nuomonė“. Darbo vadovas prof. Z. Norkus.

VU absolventė Vaida Jankauskaitė, apdovanota už geriausią humanitarinių mokslų magistro baigiamąjį darbą „Sąjūdžio spaudos paveldas Lietuvoje“. Darbo vadovė doc. dr. Alma Braziūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius