Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie žurnalistiką – profesionalų lūpomis

Jei turi žinią, kurią nori pranešti, – pranešk ir tapsi žurnalistu. Bet ar žurnalistu gali būti kiekvienas?

„LeŽudi 2011“ skelbia, kad žurnalistiką kuria profesionalai. Jei tuo abejoji, gegužės 6 dieną pažersim svarių argumentų! „LeŽudi 2011“ organizatoriai kviečia į paskaitas-diskusijas, kur bus kalbama apie žurnalistiką profesionalų lūpomis.

„Žurnalistu gali būti kiekvienas, tačiau tik žurnalistai tai žino“, – teigia Karolis Jachimavičius. Apie tai, ką žino žurnalistai ir nežino visi kiti – šioje paskaitoje.

„Baigiau ekonomiką ir dirbu žurnalistu“, „Studijavau politikos mokslus, o praktiką atlikau televizijoje“, „Esu lietuvių kalbos filologė, rašau straipsnius laikraščiams“. Jums tikriausiai teko girdėti tokių pasakymų. Lietuvoje žurnalistinį darbą dažnai dirba žmonės, nieko bendro neturintys su žurnalistika. Ar teisininkas, ekonomistas, filologas gali taip pat kokybiškai atlikti žurnalistinį darbą, kaip tai daro profesionalūs žurnalistai? Kas yra profesionali žurnalistika ir kas turi ją kurti, pasakos seniausios naujienų agentūros Lietuvoje „ELTA“ redaktorius Vladimiras Laučius.

Piliečių žurnalistika populiarėja. Jau keli naujienų portalai Lietuvoje siūlo galimybę skaitytojams dalyvauti naujienų kūrime. Kiekvienas, norintis pasidalinti informacija su pasauliu, gali kelti savo parašytus straipsnius į tam skirtą rubriką. Apie tai, ar piliečiai gali išstumti žurnalistus, pasakos Delfi.lt vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Ateik, klausk, diskutuok, sužinok ir atsakyk sau į klausimą „Ar žurnalistu gali būti kiekvienas?“

Daugiau informacijos apie „LeŽudi 2011“ ir renginio programą rasite čia – www.lezudi2011.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius