-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ASU uždaro bendrabutį, studentai nerimauja liksiantys be pastogės

Sužinojęs, kad Aleksandro Stulginskio universitetas (ASU) uždaro bendrabutį į 15min.lt „Studentų zoną“ kreipėsi Agronomijos fakulteto studentas, nerimaudamas, kad gali likti be pastogės. Tuo metu ASU tikina, kad vėjo kelti neverta: bendrabutis uždaromas laikinai, o studentai bus perkelti į kitas patalpas.
Aleksandro Stulginskio universitetas
Aleksandro Stulginskio universitetas. Asociatyvinė nuotrauka. / Aleksandro Stulginskio universiteto nuotr.

„Bendrabutį, kuriame gyvenu ne pirmus metus, nuspręsta uždaryti. Sesija ant nosies, tikrai ne kraustynės šiuo metu galvoje. Deramai nepaaiškinusi, kodėl, valdžia tiesiog nusprendė mus iškraustyti, nors pagal pasirašytas sutartis turėtume čia gyventi iki birželio“, – laiške piktinasi studentas, nepanoręs, kad jo tapatybė būtų atskleista.

Dėl nepatogumų studentams bus kompensuojama vieno mėnesio nuomos kaina. Žadėjo L.Žemaitienė.

15min.lt susisiekus su ASU Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Laura Žemaitiene, ji patvirtino planus uždaryti vieną iš septynių universiteto bendrabučių.

„Tikrai taip. Gruodžio pradžioje pradėta diskutuoti apie tokią galimybę su Studentų atstovybe. Jai pritarus, šiais planais pasidalinta rektorate, kurį atstovauja visų universiteto padalinių atstovai. Šiems planams pritarus ir rektorate antradienį suorganizuota diskusija su to bendrabučio gyventojais, kur nutarta planus atidėti vasaros metui“, – situaciją komentavo L.Žemaitienė.

Planai bendrabutį uždaryti modernizacijai atidėti iki birželio. Pasak ASU Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos, studentai, gyvenantys šiame bendabutyje bus perkeliami tik į tokios pačios arba geresnės būklės gyvenamąsias patalpas.

„Dėl nepatogumų jiems bus kompensuojama vieno mėnesio nuomos kaina. Pageidaujantys pasiremontuoti naujuosius savo kambarius turės galimybę susigrąžinti investuotus pinigus per nuomos mokestį“, – žadėjo L.Žemaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius