-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atnaujinta Mokinių ugdymo karjerai informacinė sistema mokytojams, mokiniams ir jų tėvams

Tobulinamos ugdymo karjerai paslaugos mokiniams – Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra pristato atnaujintą Mokinių ugdymo karjerai informacinę sistemą MUKIS (www.mukis.lt). Karjeros specialistai, mokiniai kartu su savo tėvais galės gauti įvairiapusę pagalbą ir konsultacijas norimos karjeros klausimais, sekti šios srities naujienas, sužinoti apie karjeros renginius ir kitas galimybes siekti karjeros tam tikroje profesijoje ar srityje, rašoma ŠMSM pranešime spaudai.
Mokinių ugdymas
Mokinių ugdymas / Asociatyvi nuotr.

Interaktyvus sistemos vedlys – lapiukas Mukis – mokinius lydės tyrinėjant skaitmeninį Karjeros vadovo turinį. Žaidimai, testai, klausimynai, filmai apie profesijas mokiniams padės geriau pažinti save, suprasti savo stipriąsias ir silpnąsias puses bei poreikius, išsiaiškinti savo norus.

Sistemoje skelbiami skaitmeniniai Karjeros vadovai 1–4 kl., 5–8 kl. ir 9–12 kl. mokiniams bei šiuos rinkinius papildančias Mokytojo knygos, skirtos karjeros specialistams.

„Ši platforma – dar viena priemonė padėti mokiniams pasirinkti karjeros kelią ir pažinti profesijas, padėti juos ugdantiems mokytojams ir karjeros specialistams. Pernai įvyko reikšmingas pokytis švietimo sistemoje – darbą šalies mokyklose pradėjo karjeros specialistai, teikiantys mokiniams profesinį orientavimą. Šiais mokslo metais mokyklose dirba beveik 600 šių specialistų. Jie padeda mokiniams jau nuo pirmos klasės pažinti įvairias profesijas, o kuo vyresnis mokinys, tuo daugiau valandų su juo dirbama konsultuojant, padedama apsispręsti dėl studijų, tolimesnio mokymosi, karjeros plano“, - sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.

MUKIS svetainėje karjeros specialistams bus teikiama informacija apie kvalifikacijos tobulinimo renginius bei programas – galima registruotis ir dalyvauti.

Taip pat joje talpinama metodinė pagalba. Karjeros specialistai bei mokytojai, norintys integruoti karjeros temas į savo ugdymo turinį, šioje skiltyje ras naudingos informacijos apie 1–12 kl. mokinių ugdymą karjerai, gerąją darbo patirtį, metodikas, straipsnius, testus, edukacinius žaidimus ir kita.

Siekiant nuolat tobulinti mokiniams teikiamą ugdymą karjerai ir profesinį orientavimą, MUKIS sistema bus ir toliau plėtojama, mokiniams bus pasiekiama vis daugiau informacijos apie profesijų ir darbo pasaulį, mokymosi ir praktikos galimybes bei karjeros planavimo įrankius – karjeros užduotis ir testus, atsiras individualus karjeros aplankas. Tai padės mokiniams jau nuo pirmos klasės sistemingai ugdytis karjeros kompetencijas – geriau pažinti save, tirti karjeros galimybes, planuoti ir įgyvendinti savo karjerą.

Atnaujinta informacinė sistema MUKIS taip pat nori plėsti savo partnerių tinklą ir kviečia bendradarbiauti suinteresuotas institucijas (regioninius karjeros centrus, aukštąsias mokyklas, profesinio mokymo įstaigas, verslo ir kitas organizacijas) ir kartu, vienoje vietoje dalintis naudinga būsimiems specialistams informacija bei kurti darnią šalies profesinio orientavimo sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius