Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atnaujinta sistema žada greitesnį Lietuvos studento pažymėjimo išdavimą

Šiuo metu Lietuvos studentų pažymėjimus gamina vienintelė studentų interesus nacionaliniu lygmeniu atstovaujanti organizacija Lietuvos studentų sąjunga. Šiais metais Lietuvos studento pažymėjimo (LSP) gamybos procesas prasidėjo dar vasario 7 d. užsakant padelius, ant kurių vėliau keliami studentų duomenys. Anksti pradėjus gamybą buvo išvengta daugumos administracinių ir apskaitos klaidų.
LSP pavyzdys
LSP pavyzdys

„LSP gamybai pradėjome ruoštis iš anksto, padelius užsakėme dar žiemos viduryje. Taip pat supaprastinta pažymėjimų pristatymo schema. Tai padėjo bent jau iš dalies suvaldyti situaciją ir paspartinti pažymėjimų gamybą. Laiko tarpas nuo studento užsakymo iki pažymėjimo išdavimo yra nuo 5 iki 14 d. priklausomai nuo to, kuriame mieste studentas nori atsiimti LSP, nuo išdavimo padalinio užimtumo, o patogų laiką atsiimti pažymėjimą elektroninėje sistemoje renkasi pats studentas“, –  sakė Lietuvos studentų sąjungos prezidentas P. Baltokas. 

Studentams norintiems greičiau gauti pažymėjimą P. Baltokas pataria atsižvelgti į banko padalinio užimtumą ir elektroninėje sistemoje rinktis atsiėmimo vietą, kurioje mažiausiai studentų užsiregistravę pasiimti pažymėjimus. 

Dar viena naujovė šiemet – tiesioginė sąsaja su studentų registru. 

Dar viena naujovė šiemet – tiesioginė sąsaja su studentų registru. Ankščiau norėdama gaminti LSP Studentų sąjunga privalėdavo laukti kol aukštosios mokyklos atsiųs studentų duomenis, šis procesas užtrukdavo gerokai ilgiau. Esant tiesioginei sąsajai su studentų registru aukštosios mokyklos teikia duomenis registrui, iš kur jie perduodami į LSP duomenų bazes. Dauguma aukštųjų mokyklų jau yra pateikusios duomenis studentų registrui, tad didžioji dalis studentų jau gali užsisakyti pažymėjimus. 

Kiekvienais metais vasaros metu techninei apžiūrai ir atnaujinimui atlikti sustabdoma LSP duomenų perdavimo sistema šiemet atidaryta keliomis dienomis ankščiau nei praėjusiais metais, tad pirmieji 7 000 pažymėjimų jau pirmąją rugsėjo savaitę pasiekė bankų padalinius, 3 000 pažymėjimų buvo išdalinti. Kai tuo tarpu, tokiu pačius metu pernai banko padaliniuose buvo vos tūkstantis pažymėjimų. 

Šiemet atlikti LSP duomenų bazės atnaujinimo darbai leis greičiau ir sklandžiau išduoti studentų pažymėjimus bet kuriuo metų laiku. Taip pat tai siekiama, kad vasaros laikotarpiu LSP sistema nebūtų uždaroma ir studentai pažymėjimus galėtų gamintis visus metus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius