-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atnaujinti bendrąsias mokymo programas pasisiūlė 79 mokytojai

Švietimo ministerija skelbia sulaukusi 79 paraiškų iš mokytojų praktikų, kurie norėtų dirbti atnaujindami bendrąsias programas 1–10 klasėms.
Švietimo įstaigos užsidaro
Švietimo įstaigos užsidaro / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Planuojama, kad grupės, rengsiančios bendrąsias programas, bus suformuotos balandžio pradžioje, antradienį skelbia ministerija.

Prie programų dirbsiantiems mokytojams kelti reikalavimai turėti to dalyko aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, ne žemesnę nei mokytojo metodininko kvalifikaciją.

Mokytojai taip pat turi turėti ugdymo programų, rekomendacijų, metodinės, mokomosios medžiagos rengimo arba įgyvendinimo nacionaliniu lygmeniu patirties.

Darbo grupės bus sudaromos pagal devynias ugdymo sritis. Į jas įeis Nacionalinės švietimo agentūros atstovai, mokslininkai, mokytojai praktikai, švietimo ekspertai.

Pasak ministerijos, į ugdymo turinio atnaujinimą siekiama įtraukti kuo daugiau suinteresuotų, edukologijos mokslo srityje dirbančių tyrėjų ir mokytojų praktikų, kad atnaujintos programos kuo geriau atitiktų mokyklų ir visuomenės lūkesčius.

Nacionalinė švietimo agentūra jau anksčiau 31 mokslininkui buvo paskelbusi kvietimą dirbti atnaujinant bendrąsias programas, buvo sulaukta 46 paraiškų.

Vėliau bus paskelbta atranka ir tiems, kas norės rengti naujas ugdymo programas 11–12 klasėms. Šios programos bus pradėtos rengti po to, kai bus atnaujintos pradinio ir pagrindinio ugdymo programos.

Numatoma, kad visos atnaujintos bendrosios programos mokyklas pasieks 2022–2023 mokslo metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius