Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 05 /13:25

Atodūsis po matematikos egzamino: „Sudie, universitete!“

Vilniaus Jėzuitų gimnazijos abiturientas Martynas, 15min.lt kalbintas iškart po matematikos egzamino, sakė, kad jokių staigmenų nebuvo – uždaviniai nesunkūs. Tuo metu gimnazistė Laura jaučiasi susimovusi.
Matematika
Matematika / „SEVEN Code“ nuotr.

„Buvo lengva, išskyrus kombinatorikos uždavinius, kurie buvo visose trijose egzamino dalyse“, – svarstė Martynas.

Tačiau jis prisipažino, kad jaudulys darė savo. Matyt, dėl jo sulėtėjo užduočių įveikimo tempas.

„Deja, sprendžiau kiek lėtokai, todėl visiems pritrūko laiko. Tačiau tų, kuriuos išsprendžiau, kiek susitikrinau su klasės draugais, atsakymai sutampa“, – pasakojo Martynas.

Deja, sprendžiau kiek lėtokai, todėl visiems pritrūko laiko. Tačiau tų, kuriuos išsprendžiau, kiek susitikrinau su klasės draugais, atsakymai sutampa.

Dauguma jo klasės draugų tikisi gauti „šimtukus“, pats Martynas galvoja apie 70–80 balų įvertinimą.

Žiežmarių gimnazijos abiturientė Laura, kuriai matematikos egzamino įvertinimas labai svarbus stojant į norimą specialybę, optimizmu netryško: „Uoj, negerai... Nefainai jaučiuosi.“

Daug balų ji sako prarasianti, nes strigo trečioje egzamino dalyje, kur reikia parašyti ne tik atsakymus, bet ir visą uždavinio sprendimo būdą.

„Už tuos uždavinius skiriama daugiausiai taškų – po 4 ar 5. Deja, neišsprendžiau. Pirmose dalyse jau buvau įsivažiavusi, tačiau priėjus prie trečiosios ūpas dingo“, – atsiduso Laura.

Be to, lape, kur reikia surašyti atsakymus, ji irgi neišvengė nesklandumų. „Ne visus uždavinius išsprendžiau, todėl reikėjo palikti tuščius atsakymų langelius, o aš rašau atsakymus ir žiūriu, kad ne ta tvarka, todėl taisiau, nors atsakymų lape braukyti negalima. Manau, nuo vertintojų priklausys, ar užskaitys“, – svarstė mergina.

Vienas klasės draugas, išėjęs iš egzamino, atsakymų lapus, kurie lieka kandidatui, demonstratyviai išmetė į šiukšlių dėžę. Mūsų visų nuotaika panaši: „Sudie, universitete!“

Tačiau plaukų ji nesirauna – ir jos bičiuliams sekėsi prasčiau nei tikėtasi. „Vienas klasės draugas, išėjęs iš egzamino, atsakymų lapus, kurie lieka kandidatui, demonstratyviai išmetė į šiukšlių dėžę. Mūsų visų nuotaika panaši: „Sudie, universitete!“ – šypsojosi abiturientė.

Tačiau dėl egzamino turinio užduočių sudarytojų ji nekaltina: „Neužpildžiau spragų. Pavyzdžiui, vektoriai man visada kliūdavo, tačiau užpildyti šią spragą laiko taip ir neužteko.“

Ketvirtadienį vykusį matematikos valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 16 538 moksleiviai. Tai yra trimis procentais daugiau nei praėjusiais metais. Egzaminas vyko 160-yje Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtų centrų.

Pasidalykite įspūdžiais apie egzamino turinį ir organizavimo tvarką ikrauk@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius