-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsižvelgdama į ugdymo valstybine kalba poreikį, ŠMSM atidarė dar vieną modulinį darželį Vilniaus rajone

Rudaminoje, Vilniaus rajone, švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas atidarė naują modulinį vaikų darželį. Moduliniame pastate, kuris yra jau veikiančio Rudaminos „Ąžuoliuko“ darželio kieme, įsikurs penkios ikimokyklinio amžiaus vaikų grupės, rašoma ŠMSM pranešime spaudai.
Vaikų darželis
Vaikų darželis

Viena, pačių mažiausių lopšelinukų, grupė jau susirinko nuo rugsėjo 1-osios, o kitas 4 grupes planuojama atidaryti palaipsniui rugsėjo-spalio mėnesiais.

„Tai svarbus įvykis vietos bendruomenei, kadangi Vilniaus rajone dabar bus sudarytos dar geresnės galimybės gauti ugdymą valstybine kalba. Ikimokyklinis ugdymas yra viena svarbiausių ugdymo pakopų, kurioje sudedami pagrindai tolimesniam ugdymui, todėl jam reikia skirti ypatingą dėmesį. Labai svarbu, kad visi vaikai turėtų galimybės lankyti ikimokyklinio ugdymo įstaigą valstybine kalba.

Šiandien naujai atidaromose grupėse galės ugdytis iki 90 vaikų ir tai beveik padvigubina šio darželio apimtis. Modulinis darželis pastatytas per rekordiškai trumpą laiką, jo projektavimo darbai buvo pradėti mažiau kaip prieš metus. Sveikinimai visai bendruomenei, darnos ir sėkmės ugdant mūsų vaikus“, – sveikindamas susirinkusią bendruomenę sakė ministras Gintautas Jakštas.

Moduliniam darželiui ir sporto salei pastatyti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė 240 tūkst. eurų.

Šiais metais jau atidaryti moduliniai pastatai ikimokyklinio ugdymo grupėms ir Riešės gimnazijoje, jose gali ugdytis iki 120 darželinukų. O rugsėjo 1-ąją joje atidaryta ir papildoma pradinukų klasė, kurioje vaikai ugdomi lietuvių kalba.

Vilnijos krašte nuo pat nepriklausomybės pradžios stigo švietimo įstaigų lietuvių mokomąja kalba, todėl tuometinė Vilniaus apskrities administracija, o vėliau Švietimo ir mokslo ministerija ėmėsi iniciatyvos steigti lietuviškus darželius ir mokyklas. Poreikis išliko ir iki šiol, juo labiau kad Vilniaus rajone sparčiai auga gyventojų skaičius ir šeimos

nori leisti vaikus į ugdymo įstaigas šalia namų, o ne vežioti į sostinę. Suprasdama šį poreikį, ministerija kasmet steigia naujas ikimokyklinio ugdymo grupes.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija dar šiemet papildomai investuos 1,8 mln. eurų į pietryčių Lietuvos ministerijos pavaldumo mokyklų infrastruktūrą, kad būtų užtikrintas kokybiškas ugdymas valstybine kalba. Pinigai bus skiriami atnaujinti sporto infrastruktūrai, atlikti reikalingus remonto darbus, įrengti naujas ugdymo erdves ir įsteigti iki 40 naujų ikimokyklinio ugdymo vietų moduliniuose pastatuose Mickūnuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius