Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštojo mokslo taryba kviečia siūlyti kandidatus

Aukštojo mokslo taryba skelbia konkursą kandidatams į Klaipėdos universiteto, Alytaus, Kauno, Kauno technikos, Vilniaus, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijų ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos tarybų narius.
Aukštasis mokslas
Aukštasis mokslas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pretendentų anketų laukiama iki gruodžio 13 d. Aukštojo mokslo taryba peržiūrės visuomenės siūlymus ir atrinks kandidatų sąrašą ministrui tvirtinti.

Kandidatus į aukštųjų mokyklų narius gali siūlyti valstybės, savivaldybių, verslo, pramonės, mokslo, kultūros, viešojo sektoriaus institucijos ir organizacijos, aukštųjų mokyklų senatai, alumnų asociacijos, fiziniai asmenys, taip pat kandidatai gali siūlytis patys.

Mokslo ir studijų įstatymas numato, kad į valstybinių aukštųjų mokyklų valdymą turi būti įtraukiami ne tik akademinės bendruomenės, bet ir visuomenės atstovai. Visos valstybinės aukštosios mokyklos iki 2011 m. pabaigos turi pasitvirtinti naujus statutus ir išsirinkti naujas tarybas. Pusę aukštosios mokyklos tarybos narių skiria akademinė bendruomenė, pusę – švietimo ir mokslo ministras, dar vienas narys išrenkamas bendru sutarimu.

Aukštųjų mokyklų tarybos numato strateginius kolegijos ar universiteto tikslus, renka universiteto rektorių ar kolegijos direktorių, užtikrina atskaitingumą ir ryšį su visuomene bei steigėjais.

Pagal Aukštojo mokslo tarybos nuostatus, visuomenės siūlomi kandidatai turi būti ėję atsakingas pareigas švietimo, mokslo, kultūros, viešosios veiklos ar verslo srityje, turėti žinių ir gebėjimų, padedančių siekti aukštosios mokyklos tikslų ir įgyvendinti aukštosios mokyklos misiją. Kandidatais į švietimo ir mokslo ministro skiriamus tarybos narius negali būti asmenys, priklausantys tos aukštosios mokyklos personalui, taip pat studentai, Seimo ar Vyriausybės nariai, politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai.

Pranašumą teikiantys kriterijai: kandidato vadybinė ar ekspertinė patirtis bent vienoje aukštosios mokyklos specialistų rengimo srityje, personalo valdymo patirtis, gebėjimas būti lyderiu ir kt. Aukštojo mokslo taryba konkrečiu atveju gali apsispręsti dėl papildomų pranašumą teikiančių kriterijų.

Kandidatas turi užpildyti nustatytos formos ir turinio kandidato į aukštosios mokyklos tarybą anketą ir ją pasirašęs atsiųsti paštu Aukštojo mokslo tarybai Švietimo ir mokslo ministerijos adresu A. Volano g. 2/7, Vilnius, faksu Nr. (8~5) 261 2077 arba įteikti Aukštojo mokslo tarybos sekretoriui Evaldui Pilipavičiui (Z. Sierakausko g. 15, Vilnius, 103 kab.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius