Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštos kompetencijos apskaitos ir audito specialistų poreikis – kritiškai svarbus Lietuvai

Ypatingai didelio vilniečių susidomėjimo sulaukusi Kauno technologijos universiteto (KTU) Apskaitos ir audito magistrantūros studijų programa rengia tarptautinio lygio apskaitos ir audito profesionalus bei yra vienintelė Lietuvoje, suteikianti galimybę studentams tikslingai siekti prestižinės ACCA (angl. Association of Chartered Certified Accountants) kvalifikacijos.
Apskaita ir auditas
Apskaita ir auditas / Pixabay nuotr.

KTU EVF Apskaitos studijų krypties programų vadovė doc. dr. Lina Klovienė sako, kad šiandien apskaita yra labai plati sritis. Jos vystymąsi galima tapatinti su verslo įmonės augimu, apimančiu ne tik nacionalinį, bet ir tarptautinį kontekstą.

Auganti specialistų paklausa

Darbo rinka šiandien reikalauja apskaitos profesionalo, matančio bendrą įmonės kontekstą.
Pasak mokslininkės, atliepiant pasaulio darbo rinkos tendencijas, aukštos kompetencijos apskaitos ir audito specialistų poreikis yra kritiškai svarbus Lietuvai.

L.Klovienės teigimu, aukštas KTU Apskaitos programų absolventų įsidarbinamumo lygis rodo šios studijų krypties aukštą kokybės lygį, svarbą ir specialistų poreikį darbo rinkoje.

„Jaunuoliai, rinkdamiesi profesiją, pirmiausiai turėtų atkreipti dėmesį į savo pomėgius, nes labai svarbu, kad tai, ką jie veiks ateityje, jiems patiktų, teiktų džiaugsmą ir pasitenkinimą savo darbu“, – teigia „Apskaita ir auditas“ studijų programos magistrantė Ieva Tūskaitė.

„Žinoma, labai svarbu domėtis pasaulio naujienomis, ateities prognozėmis, kurios teigia, kad ateityje bus naujų profesijų, nes tobulėjant technologijoms vyksta dideli pasikeitimai, kurie lems kai kurių profesijų išnykimą bei naujų atsiradimą“.

„Apskaita ir auditas“ studijų programos metu suteikiamos profesinės kompetencijos tenkina potencialius darbdavius, studijų programos struktūra, turinys ir taikomi didaktikos metodai suteikia moderniam tarptautiniam verslui būtinų apskaitos žinių ir gebėjimų.

Pixabay nuotr./Apskaita ir auditas
Pixabay nuotr./Apskaita ir auditas

„Šių studijų metu studentai įgyja tarptautinės apskaitos ir standartų išmanymo, audito teorinių žinių, praktinių situacijų ir problemų supratimo, informacijos valdymo sprendimams pateikimo, verslo vertės ir turto vertinimo kompetencijas“, – studijų programos privalumus vardina L.Klovienė.

Į studijų programą įsitraukia verslas

Siekdamas parengti darbo rinkai tinkamus specialistus, KTU EVF glaudžiai bendradarbiauja su verslo atstovais, yra rengiamos atvejo analizės, verslo įmonių atstovai dalyvauja paskaitose, studentai užmezga ryšius.

I.Tūskaitės teigimu, verslo aplinka nuolat kinta, todėl apskaitininkas turi domėtis šalies ir pasaulio naujienomis. „Domėjimasis apskaitos ir mokesčių naujovėmis yra labai svarbu apskaitos specialisto darbe. Kalbant apie įgūdžius ir gebėjimus, apskaitos specialistas turi gebėti analizuoti, planuoti bei dirbti komandoje“, – įsitikinusi KTU studentė.

„Verslo įmonių atstovai įsitraukia į verslo problemų sprendimą paskaitose. Taip pat, siekiant studentus supažindinti su realia Lietuvos ir užsienio verslo įmonių veiklos patirtimi bei reikalingomis kompetencijomis, yra organizuojami studentų vizitai ir praktikos įmonėse. Tad aktyviai bendradarbiaudami su verslu skatiname savo studentų verslumą, sudarome jiems galimybes įgyti verslo pagrindų bei susipažinti su skirtingų šalių apskaitos sistemomis“, – teigia L.Klovienė.

Projekto partnerio nuotr./L.Klovienė
Projekto partnerio nuotr./L.Klovienė

Studijų programa akredituota ACCA

KTU EVF bendradarbiauja su ACCA (angl. the Association of Chartered Certified Accountants), todėl studentai turi galimybę tikslingai siekti ACCA kvalifikacijos. Tai milžiniškas „Apskaita ir auditas“ studijų programos privalumas.

„Savo studentus mokome tarptautinės, nacionalinės, mokesčių ir viešojo sektoriaus apskaitos specifikos. Taip pat itin glaudžiai bendradarbiaujame su verslo ir profesinėmis organizacijomis, verslo atstovai aktyviai įsijungia į studijų procesą“, – pasakoja L.Klovienė.

Ši studijų programa yra vienintelė Lietuvoje, kuri užtikrina ne tik nacionalinių, bet ir tarptautinių atskaitomybės standartų kompetencijas darbui Lietuvos ir tarptautinėse įmonėse. „Baigus šią studijų programą suteikiama 3 ACCA egzaminų įskaita“, – teigia docentė.

Programos vadovės teigimu, tarptautiniu mastu pripažinta studijų programa suteikia gilias apskaitos ir audito teorines bei praktines žinias, būtinas siekiant įgyti prestižinę ACCA kvalifikaciją. „Šią studijų programą baigę absolventai gali tapti profesionalūs apskaitos ir audito specialistai, įmonių vadovai, finansų direktoriai, buhalteriai“, – teigė L.Klovienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius