Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aukštųjų mokyklų reitinge Lietuvos sporto universitetas kyla į viršų

Žurnalo „Reitingai“ sudarytame 2018 metų Lietuvos universitetų vertinime LSU pakilo į dešimtą vietą. Pastaruosius kelerius metus keliomis pozicijomis žemiau buvęs specializuotas universitetas labiausiai įvertintas kategorijose „Konkuravimas tarptautinėje studijų erdvėje“ (5 vieta), „Studijų ir mokslo aplinka“ (6 vieta), „3 kurso studentų požiūris į savo universitetą“ (7 vieta), „Alumnų kuriama pridėtinė vertė ir darbdavių vertinimai“ (9 vieta).
Lietuvos sporto universitetas
Lietuvos sporto universitetas / Andriaus Baranovo nuotr.

Universiteto galutinę vertinimo vietą sudarė septynios kategorijos. Be minėtų, vertinti mokslo, meno ir / ar sporto pasiekimai, esamas ir ateities akademinis personalas, studentai ir studijų kokybė.

Žurnalas „Reitingai“ pažymi, kad Lietuvos sporto universiteto patekimas į dešimtuką – vienas įdomiausių pokyčių pastarųjų metų reitingavime. „Palyginti su 2017 metų, jis (Lietuvos sporto universitetas – a. p.) pakilo dviem pozicijomis ir tai šiam nedideliam specializuotam universitetui yra iš tiesų reikšminga. Svarios įtakos šio universiteto šoktelėjimui aukštyn, beje, turėjo studentų nuomonė“, – teigiama žurnalo „Reitingai“ vertinime.

Neliko nepastebėti ir infrastruktūros pokyčiai universitete. Žurnalo duomenimis, pagal pastarųjų penkerių metų investicijas į infrastruktūrą, tenkančias vienam studentui, šiemet labiausiai išsiskiria LSU. Čia viena studentui tenka 3711 eurų investicinių lėšų infrastruktūrai.

Sudarant reitingą remtasi Švietimo ir mokslo ministerijos, LAMA BPO, Finansų ministerijos, Lietuvos darbo biržos, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro, Studijų kokybės vertinimo centro ir kitų institucijų duomenimis.

Žurnalas „Reitingai“ teigia, kad nemažą sumaištį sukėlė ir kovo mėnesį paskelbtas studijų krypčių vertinimas.

Primename, kad, pasak LSU studijų prorektorės doc. dr. Jūratės Požėrienės, būsimiesiems studentams nereikėtų nerimauti – šiemet planuojantieji studijuoti LSU galės rinktis 8 bakalauro ir 10 magistrantūros studijų programų. Taigi būsimieji studentai, kurie ketina įgyti universitetinį bakalauro laipsnį LSU, gali pretenduoti į Treniravimo sistemų, Kūno kultūros ir sporto, Kineziterapijos, Taikomosios fizinės veiklos, Fizinio aktyvumo ir visuomenės sveikatos, Fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos, Sporto vadybos bei Sportinės rekreacijos ir turizmo studijas. Norintiesiems gilinti žinias LSU magistrantūroje siūlome Sporto edukologijos, Treniravimo sistemų, Turizmo ir sporto vadybos, Kūno kultūros, Sporto fiziologijos ir genetikos, Fizinio aktyvumo ir visuomenės sveikatos, Taikomosios fizinės veiklos, Kineziterapijos studijų programas ir dvi tarptautines programas anglų kalba – Sportinės veiklos analizė (Sport Performance Analysis) bei Krepšinio treniravimas ir valdymas (International Basketball Coaching and Management).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius