Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos opozicijos atstovas Aliaksandras Milinkevičius: „EHU pamažu privatizuojamas“

Vilniuje veikiantis Europos humanitarinio universiteto (EHU) rektoriaus rinkimuose amerikiečiui Davidui Pollickui pralaimėję kandidatai piktinasi universiteto pasirinkimu. Pasak Baltarusijos opozicinės organizacijos „Už laisvę“ lyderio Aliaksandro Milinkevičiaus, rektoriumi skyrus ne baltarusį EHU praras sąsajas su šios šalies pilietine visuomene ir pamažu iš visuomeninio projekto taps privačiu, skelbia „Euro Belarus“.
Aleksandras Milinkevičius
Aleksandras Milinkevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokiai nuomonei pritaria ir kita EHU rektoriaus rinkimuose dalyvavusi kandidatė Tatsiana Ščytsova. Pasak jos, universiteto reputacijai dar labiau pakenkė tai, kad rektoriaus rinkimai buvo organizuoti neskaidriai.

Nepasitenkinimą rinkimų organizavimu už tai atsakingam universitete suformuotam komitetui išreiškė ne tik kandidatai, bet ir Baltarusijos visuomenininkai, atleisti EHU dėstytojai, studentai.

Taip pat jie komitetui aiškino, kad EHU vadovu turi būti pasirinktas Baltarusijos pilietis, nes kitaip universitetas neteks savo išskirtinumo ir taps tik viena iš daugelio Lietuvos privačių aukštųjų mokyklų.

Išvis dėl EHU rektoriaus posto varžėsi šeši kandidatai: EHU profesorė Tatsiana Ščytsova, judėjimo „Už laisvę“ vadovas Aliaksandras Milinkevičius, istorikas Alesis Krautsevičas, laikinasis EHU rektorius Davidas Pollickas, EHU komunikacijos vadovas Darius Udris ir tarptautinio išsilavinimo biuro Maskvoje vadovas Edwardas Roslafas.

Davidas Pollickas
Davidas Pollickas

Taps paprasta aukštąja mokykla

Pagrindiniais konkurentais D.Pollickui buvo laikomi T.Ščytsova ir A.Milinkevičius.

Pastarasis tvirtina, kad rektoriaus rinkimų rezultatai jį labai nuvylę.

„Šie rinkimai rodo, kad EHU daugiau nebepriklausys ir nebetarnaus baltarusių interesams. Kad ir ką sakytų universitetas, tokie rezultatai reikš, kad baltarusiškumo universitete liks mažiau, nes tai priklauso ir nuo vadovo pozicijos. Manau, kad dabartiniai lyderiai nesugebės bendradarbiauti su Baltarusijos pilietine visuomene ir net baltarusių žiniasklaida. Naujam vadovui laikai bus sunkūs, nes jis nesupranta Baltarusijos konteksto, kuris būtinas EHU vadovui“, – sako A.Milinkevičius.

Jo tvirtinimu, Baltarusijos pilietinė visuomenė prarado EHU, nebuvo tinkamai įsiklausyta į studentų ir akademinės bendruomenės nuomonę.

„Prasidėjo visuomeninio projekto privatizavimas“, – apgailestauja A.Milinkevičius.

Jis pripažino su D.Pollicku niekada nebendravęs asmeniškai ir nieko apie jį, kaip apie žmogų, negalintis pasakyti, tačiau pripažino esąs tikras, kad T.Ščytsova būtų buvusi geresnė rektorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius