Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus paskelbtas mokytojams teikiamos M.Lukšienės premijos laureatas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje (ŠMSM) antradienį bus paskelbtas mokytojams teikiamos Meilės Lukšienės premijos laureatas.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje pasirašyta atnaujinta Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinė sutartis
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kaip pranešė ministerija, laureatas išrinktas iš 25 šiemet pateiktų pretendentų. Laureatą išrenka švietimo, mokslo ir sporto ministro sudaryta komisija, prieš tai vyksta kandidatų prisistatymai, pokalbiai, bendra diskusija.

Pasak pranešimo, atrenkant kandidatus vadovaujamasi tokiais kriterijais kaip gera pedagoginio darbo pradžia ir tolesnė veikla, orientuota į ugdymo demokratizavimą ir modernizavimą, pilietiškai aktyvi veikla, kūrybinga veikla ugdymo procese, sėkmingi edukaciniai projektai, lyderystė, sėkmingas bendradarbiavimas ir kt.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įsteigtai premijai kandidatūras galėjo siūlyti švietimo įstaigų vadovai, savivaldybės, mokytojai, mokiniai, tėvai ir jų organizacijos, nevyriausybinės organizacijos, švietimo asociacijos, ministerija ir jai pavaldžios institucijos. Savo kandidatūrą galėjo pateikti ir pats asmuo.

Premijos tikslas – įprasminti švietimo reformos pradininkės habilituotos daktarės M.Lukšienės atminimą ir skatinti pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus. Premijos laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti M.Lukšienės idėjas.

Premija bus iškilmingai įteikiama minint Tarptautinę mokytojų dieną, spalio 5-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius