Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimasis studentas: „Išsilavinimo siekiu dėl savęs ir savo šeimos“

Bendražmogiškąsias vertybes paskaitų metų ir kiekviena savo įgyvendinama veikla ugdanti Kolpingo kolegija kasmet keliolikai gabių, motyvuotų studentų, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių negali sau leisti aukštojo mokslo, suteikia stipendijas studijoms apmokėti.
Žilvinas Blekaitis
Žilvinas Blekaitis

Juk, kaip sakė tarptautinės Kolpingo draugijos įkūrėjas, kunigas Adolfas Kolpingas, „Išmintis yra lyg amžinai deganti ugnis, su kuria galima įžiebti daug kitų ugnelių, tačiau ji nuo to nė kiek nesumažėja, ji išlieka didelė, kaitri ir spinduliuojanti“. Vienas iš jaunuolių, gavęs tokią stipendiją, ir šiemet pradėsiantis studijas kolegijoje – kaunietis Žilvinas Blekaitis.

Verslo anglų kalbą studijuosiantis būsimas pirmakursis Ž.Blekaitis pasakojo, kad rinktis aukštojo mokslo studijas jį įkvėpė ne tik noras gyventi įvairesnį gyvenimą, bet ir šeima. Jo tėvai, kartu perėję per gausybę, rodos, nepakeliamų negandų, nuolat kalbėjo, kad išsilavinimas atveria daugybę galimybių.

Toliau mokslus noriu tęsti tiek dėl savęs, savo geros ateities, taip pat mamos, tėčio, kuriuos trokštu džiuginti gerais rezultatais.

„Toliau mokslus noriu tęsti tiek dėl savęs, savo geros ateities, taip pat mamos, tėčio, kuriuos trokštu džiuginti gerais rezultatais. Labai noriu, kad mano šeima manimi didžiuotųsi“, – kalbėjo vaikinas.

Anglų kalba jį sužavėjo dar pradinėse klasėse, todėl sprendimas ją studijuoti baigus mokyklą brendo jau seniai.

„Pradėjęs ieškoti vietų, kur galėčiau studijuoti, atkreipiau dėmesį į Kolpingo kolegijoje siūlomą verslo anglų kalbos studijų programą. Apie kolegiją ir šią studijų programą internete radau nemažai palankių atsiliepimų, manau, verslo profilis suteiks palankesnes galimybes ateityje surasti perspektyvų darbą.  Labai džiaugiuosi gavęs stipendiją mokslams – tai išties puiki likimo suteikta galimybė, kuria ketinu atsakingai pasinaudoti“, – sakė Žilvinas. 

„Mokslas plečia žmogaus žinias, išsilavinimas – žmogaus intelektą, taip pat atveria daugiau durų į sėkmingą gyvenimą. Juk visi nori bendrauti, dirbti su išsilavinusiais, apsišvietusiais žmonėmis. Jei mokslas yra savanoriškas, kilęs iš savaiminio noro tobulėti – jis kiekvienam individui tik padės siekti svajonių išsipildymo“, – įsitikinęs Žilvinas.

Kolpingo kolegija
Kolpingo kolegija

Artėjant naujiems mokslo metams Žilvinas sakė dar nebendravęs su kolegijos studentais ar absolventais, tačiau mokymo įstaigos veikla jau domėjosi.

Manau, kad manęs laukiantis kelias nebus labai lengvas, visgi, tai bus naujas gyvenimo etapas, nauja aplinka, bet esu pasiryžęs įvairiems iššūkiams.

„Kalbėjomės su kolegijos studentų paslaugų centro vadove, bendrųjų dalykų katedros vedėja Rasa Didžiuliene, kuri man pasirodė labai šilta, maloni asmenybė, – sakė Žilvinas. – Tikiu, jog ir visas kolektyvas bei studentai tokie patys ir aš susirasiu daug naujų draugų ir bendraminčių.“

Iš studijų vaikinas sakė besitikintis pasisemti studentiškos ir gyvenimiškos patirties, gilinti anglų kalbos žinias, plėsti pažinčių ratą.

„Manau, kad manęs laukiantis kelias nebus labai lengvas, visgi, tai bus naujas gyvenimo etapas, nauja aplinka, bet esu pasiryžęs įvairiems iššūkiams. Juk be kartaus nepajusi ir saldaus“, – šyptelėjo Žilvinas.

Jis sakė, kad tikisi ateityje įgyvendinti savo svajones: pradėti dirbti, skirti laiko kelionėms, sukurti šeimą: „Turiu nemažai svajonių: susirasti mėgiamą darbą, pakeliauti ir labiau pažinti pasaulį, po penketo metų, galbūt, ir pačiam sukurti šeimą. O svarbiausia – kasdien džiaugtis gyvenimu.“

„Mokantis mokykloje mane labiausiai motyvavo tėvai, kurie nuolat skatino mokytis, galvoti apie šviesią ateitį. Žinoma, labai padėjo mokytojai, nuolat primenantys, koks reikalingas yra išsilavinimas. Mano mergina ir draugai visad primindavo, kaip svarbu yra plėsti savo žinių bagažą. Norėčiau jiems padėkoti ir viliuosi, kad tokio palaikymo sulauksiu ir studijuodamas kolegijoje“, – sakė Žilvinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius