-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Pavalkis: minimali balų kartelė stojantiesiems į aukštąsias mokyklas – jau kitąmet

Kitąmet stojantiesiems į aukštąsias mokyklas visi universitetai jau turėtų taikyti minimalią brandos egzaminų ir mokyklos baigimo įvertinimo balų kartelę, planuoja švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.
Dainius Pavalkis
Dainius Pavalkis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jei šią rudeninę sesiją priimsime, kaip yra planuojama, Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimus, manau, taip“, – spaudos konferencijoje antradienį žurnalistams sakė D.Pavalkis, paklaustas, ar jau kitąmet bus taikoma minimalaus balo kartelė stojantiesiems į aukštąsias mokyklas.

Jo duomenimis, dėl tokio sprendimo pirmakursių kitąmet galėtų sumažėti 5-6 tūkstančiais, šis sumažėjimas įvyktų trečiojo institucinio priėmimo sąskaita, kuomet į neužpildytas studijų vietas priimami per pirmus du priėmimo etapus nepatekę asmenys.

„Vienos aukštosios labai nervinasi dėl to, kitos visai nesinervina. Manau, kad tie universitetai, kurie turi perspektyvą, gerbia save, mokytojus ir studentus, moko to, ko reikia ir taip, kaip reikia, tokį balą įsives be jokių problemų“, – sakė ministras.

Pasak jo, šiandien tokią kartelę jau yra įsivedęs Vilniaus universitetas, Kauno technologijos universitetas, iš dalies – Klaipėdos universitetas. Tokios kartelės neturi Sveikatos mokslų universitetas, tačiau tai nėra problema, nes ši ugdymo įstaiga vis tiek vykdo griežtą stojančiųjų atranką ir šiemet nepriėmė daugiau nei pusės stojusiųjų į mokamas vietas.

Anot D.Pavalkio, įsivesti minimalaus stojimo balo kartelę kitąmet turėtų ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vytauto Didžiojo universitetas.

„Negalime priimti į aukštąjį mokslą tų mokinių, kurie nesimokė visus 12 metų, tai veda prie visiško aukštojo mokslo diplomo vertės paniekinimo“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius