Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena reformos auka Vilniuje: Levo Karsavino rusiškoji vidurinė mokykla pagrindine būti nenori

Vidurinių mokyklų pertvarka Vilniuje įsibėgėja, kadangi iki naujųjų mokslo metų liko vos keturi mėnesiai – kaip tik tiek, kiek ir reikia, norint pradėti šį procesą. Siūlymui iš vidurinės likti tik pagrindine mokykla įnirtingai priešinasi Tuskulėnų vidurinė mokykla, piketą surengė ir V.Sirokomlės mokyklos bendruomenė. Piketuoti dėl to paties pradėjo ir Levo Karsavino mokykla.
L.Karsavino mokyklos piketas
L.Karsavino mokyklos piketas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Saujelė žmonių pirmadienio popietę susirinko prie Vilniaus savivaldybės. L.Karsavino vidurinės mokyklos bendruomenės atstovai čia atėjo pasakyti, kad jie nesutinka su permainomis jų mokykloje.

Kaip 15min.lt sakė šios rusiškos mokyklos raštinės darbuotoja, mokykla turėtų likti tik pagrindinė, bet bendruomenė tuo nepatenkinta. O ypač juos piktina pokyčiai pačioje reformoje. Esą jiems buvo sakoma, kad Vilniuje liks vos dvi rusiškos gimnazijos – „Juventos“ ir Vasilijaus Kačalovo.

„Bet laikui bėgant, per paskutinį mėnesį, po truputį pradedama keisti tvarką. Kaip, pvz., „Santaros“ mokyklai leista tapti gimnazija, nors mums buvo kartojama, kad niekam neleis, o mes labai daug raštų parašėme ir kreipėmės daug kartų. Yra tokių niuansų“, – kalbėjo mokyklos darbuotoja.

Šiuo metu L.Karsavino vidurinėje mokykloje mokosi daugiau nei 500, panašiai tiek, kiek mokosi ir būsimoje „Santaros“ gimnazijoje. Mokykla tvirtina gavusi raštą iš Vilniaus miesto savivaldybės, kad privaloma informuoti tėvus ir mokinius, jog 11 ir 12 klasės nebus formuojamos. 

Dar prieš penkerius metus buvo daroma vyresnių klasių moksleivių skaičiaus analizė ir buvo nustatyta, kad dviejų rusų kalba dėstomų gimnazijų yra per mažai, – sakė G.Petronis.

Vilniaus savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorius Gintaras Petronis tvirtina, kad niekada nėra buvęs kalbos, jog Vilniuje liks vos dvi rusiškos gimnazijos. Išanalizavus, kiek vaikų lanko rusų kalba dėstomas mokyklas, nuspręsta, kad sostinėje turi būti dvi grynosios gimnazijos ir dar dvi mokyklos, kur po vienu stogu tilps ir pagrindinė mokykla, ir gimnazija.

„Dar prieš penkerius metus buvo daroma vyresnių klasių moksleivių skaičiaus analizė ir buvo nustatyta, kad dviejų rusų kalba dėstomų gimnazijų yra per mažai, – sakė G.Petronis. – „Santaros“ gimnazija nebus atskira, tilps po vienu stogu su progimnazija, kaip ir Sofijos Kovalevskajos. Jose nebus daug gimnazijos klasių mokinių. Išgrynintose „Juventos“ ir V.Kačalovo gimnazijose jų yra iki 800, o čia po 400 moksleivių tebus.“

L.Karsavino vidurinė mokykla užtarimo pasiryžusi ieškoti ir Švietimo ir mokslo ministerijoje, šalia jos antradienį irgi įvyks piketas. Dar vieną mitingą po Vilniaus savivaldybės langais trečiadienį rengia ir Tuskulėnų vidurinė mokykla, siekianti ilgosios gimnazijos statuso. Vilniaus savivaldybė siūlo šią mokyklą paversti pagrindine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius