-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiausia valstybės finansuojamų studentų surinko KTU studijų programa

Daugiausia valstybės finansuojamų studentų surinko Kauno technologijos universiteto (KTU) studijų programa, pavadinta programų sistemos.
KTU renkasi daugiau gabių studentų
KTU renkasi daugiau gabių studentų / KTU nuotr.

Per pagrindinį priėmimą sutartis su KTU dėl šios studijų programos pasirašė 365 jaunuoliai, pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Ši studijų programa du su puse karto aplenkė kitas programas.

Antroje vietoje pagal valstybės finansuojamas vietas liko Vilniaus universiteto (VU) pasiūlyta politikos mokslų studijų programa. Valstybė finansuos 145 pirmakursių studijas pagal šią programą. Vos vienu krepšeliu mažiau gavo tos pačios aukštosios mokyklos studijų programa „Programų sistemos“.

Iš visų 29 tūkst. 767 užregistravusiųjų savo prašymus bendroje informacinėje sistemoje studijų sutartis su aukštosiomis mokyklomis pasirašė 21 tūkst. 857 studentai.

Toliau eina VU ekonomikos studijų programa (129), VU medicina (126), Vilniaus Gedimino technikos universiteto multimedijos ir kompiuterinio dizaino programa (122), VU teisė (122), Lietuvos sveikatos mokslų siūlomos medicinos studijos (111), Vilniaus Gedimino technikos universiteto programų inžinerija (108) ir dešimtuką baigia VU psichologija (103).

LAMA BPO duomenimis, pasibaigus pagrindiniam priėmimui į Lietuvos aukštąsias mokyklas, iš visų 29 tūkst. 767 užregistravusiųjų savo prašymus bendroje informacinėje sistemoje studijų sutartis su aukštosiomis mokyklomis pasirašė 21 tūkst. 857 studentai.

Sutartis su universitetais pasirašė 12 tūkst. 571 jaunuolis, su kolegijomis – 9286. Palyginti su pernai, pasirašiusiųjų sutartis per pagrindinį priėmimą ir universitetuose, ir kolegijose sumažėjo po tūkstantį.

Sutartis studijuoti valstybės finansuojamose ir su studijų stipendijomis vietose pasirašė 13 tūkst. 278 asmenys, tai yra puspenkto šimto daugiau nei praėjusiais metais.

Tikslinį finansavimą gaus 336 jaunuoliai.

Šeštadienį bus skelbiamas papildomas priėmimas į laisvas studijų vietas.

Šiemet bendrajame priėmime dalyvauja 42 aukštosios mokyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius